FCM-cheftræner: Din datter har jo ret

FC Midtjylland leverede sæsonens bedste indsats i sejren over FC København. Cheftræner Jess Thorup er sikker på, at midtjyderne ville have været videre i Europa med sådan en præstation.

Søndag aften. Lidt i klokken 19.30. FC Midtjylland spiller overbevisende og fører 2-0 hjemme mod Superligaens førerhold fra FC København. Fuldt fortjent i øvrigt. Der tikker en sms ind på min telefon. Det er fra min datter, der sidder hjemme i Holstebro og ser kampen på tv, mens jeg er på MCH Arena.

Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Hun skriver:

”Hvor bliver jeg sur over, at de ikke spillede så godt i hverken Champions League eller Europa League. De viser jo nu, at de sagtens kunne være med i Europa League i hvert fald.”

Jeg viser beskeden til cheftræner Jess Thorup.

- Jamen, din datter har jo ret. Hun har en pointe. Havde vi spillet sådan her, som vi gjorde i aften mod FC København, ja så ville vi formentlig have vundet over Malmø og have været videre i Europa League, indrømmer Jess Thorup.

Nyt format

FC Midtjyllands cheftræner er gæst i denne uges Fodboldfamilien, som er en videopodcast fra TV MIDTVEST. Scenen er omklædningsrummet efter sejren over FC København søndag aften.

- Det er dejligt befriende, at din datter også kan se, at vi har fundet tilbage til det, der er vores dna. Hør her, vi ville gerne kunne gøre rigtig mange ting om, hvis vi kunne det. Vi ramte ikke dagen hverken som hold eller individuelt mod Malmø. Og det har måske givet os den læring, at vi lige må et skridt tilbage og finde tilbage til vores base. Den fandt vi i aften, og det glæder mig. Det her er pejlemærket fremadrettet, og det er det her niveau, vi skal arbejde videre fra. Vi er selvfølgelig stadig kede af det og ærgerlige over indsatsen i Europa. Og mest af alt på din datters og alle fansenes vegne, siger Jess Thorup.

Fodboldfamilien

Den midtjyske cheftræner er ikke kun glad for de tre points mod FC København søndag aften. Men endnu mere glad for måden, som de tre points kom i hus.

- Jeg synes, vi fik sendt et statement til fodbolddanmark om, at FC Midtjylland er tilbage i guldkampen. Vi har tænkt os at forsvare den her flotte pokal, der står ude i foyeren, når man kommer ind på MCH Arena. Den har vi tænkt os at beholde. De andre skal godt nok kæmpe hårdt for at vriste den fra os, understreger Jess Thorup til Fodboldfamilien.

Se og hør hele videopodcasten med Jess Thorup herunder.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.