Thyholm flager på halv for minkavlerne

En kvinde fra Thyholm bad gennem et Facebook-opslag flere om at flage på halv for minkavlere. Mange fulgte med.

I Midt- og Vestjylland bliver der for øjeblikket aflivet mange mink. Ofte findes der smitte på en ny farm, som tager endnu flere farme i nærheden med i graven. Mere end en tredjedel af de danske farme enten har aflivet eller skal aflive deres besætninger. Og det tal vokser.

quoteJeg synes, at udviklingen inden aflivningen af mink har taget en fuldstændig forkert drejning.

Lene Vangsgaard Andersen

Myndighedernes mange aflivninger har mødt stor kritik, og derfor besluttede Lene Vangsgaard Andersen fra Thyholm at bakke de hårdt trængte minkavlere op.

- Jeg synes, at udviklingen inden aflivningen af mink har taget en fuldstændig forkert drejning, og i frustration over at sidde og se på, så tænkte jeg: Hvad kan vi gøre?, siger Lene Vangsgaard Andersen.

På facebook havde hun set folk flage på halv som en støtte til de danske minkavlere, som i disse dage må se deres besætninger lade livet.

Det synes Lene Vangsgaard Andersen var en flot gestus, så hun bakkede op, ved at lave et facebook-opslag for sit eget netværk.

- Flaget symboliserer, at man tager afsked, og det er jo også det, man er i gang med. Minkavlen er truet, og raske dyr bliver slået ihjel. Det er en katastrofe for vores minkavlere, og mange af dem er i en form for sorg og depression.

Minkavlen er truet

Flere fulgte trop i det, som Lene Vangsgaard Andersen kalder for den formentlige afsked med minkbranchen i Danmark.

- Flaget symboliserer, at noget er slut og man tager afsked, og det er jo egentlig også det, man er i gang med. Minkavlen er truet, og raske dyr bliver slået ihjel. Det er en katastrofe og en tragedie for vores minkavlere, og mange af dem er i en form for sorg og depression, og det synes jeg passer meget godt med, at vi har flaget på halvt, siger hun.

For arrangøren var det ikke en nødvendighed, at man i forvejen kendte en minkavler, for at kunne være med. Lene Vangsgaard Andersen beskriver det nemlig som om, at man ikke behøver at kende en for at kunne se, at det er et hårdt angreb på branchen.

Det opslag, som Lene Vangsgaard Andersen startede det hele med, er blevet delt 84 gange, siden hun slog det op søndag aften.

Tema

Coronavirus