Tican i slagsmål med Danish Crown om millionkompensation

Efter de forliste fusionsforhandlinger er Tican og Danish Crown endt i en juridisk strid om millioner af kroner.

Tican Thisted
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Slagterikoncernerne Tican og Danish Crown er endt i en strid om millionkompensation. Det skriver Jyllands-Posten. 

I begyndelsen af 2015 offentliggjorde de to selskaber, at de vil fusionere. Men fusionen blev aflyst den 2. november, fordi de danske konkurrencemyndigheder ikke var tilfreds med Danish Crowns tilsagn om bl.a. frasalg, som skulle sikre konkurrencen på området.

Nu viser det sig, at forhandlingsforløbet mellem Tican og Danish Crown får et juridisk efterspil, som kan ende med en voldgiftssag.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger indgik det i fusionsaftalen som et element, at Tican skulle have en kompensation på 20 mio. kroner, hvis fusionen ikke kunne gennemføres.

Men nu afviser Danish Crown at udbetale kompensationen til Tican. Ticans andelshavere er blevet orienteret om tvisten. Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, afviser at kommentere sagen over for Jyllands-Posten.

Han bekræfter, at det indgik i fusionsaftalen, at der skulle udbetales kompensation til Tican, hvis fusionen blev aflyst inden den 31. oktober som følge af, at Danish Crown ikke ville imødekomme de krav, der blev stillet fra konkurrencemyndighederne.

- Fusionen blev aflyst, fordi den ikke kunne gennemføres inden tidsfristen. Forhandlingerne nåede aldrig så vidt, at der blev stillet konkrete krav fra konkurrencemyndighederne. Derfor er der ikke noget grundlag for at udbetale en kompensation, siger Jens Hansen til Jyllands-Posten.

Kort tid efter fusionsaflysningen meddelte Ticans ledelse, at selskabet i stedet blev solgt til tyske Tönnies.

2:24
Tican A/S i Thisted er nu formelt på udenlandske hænder. De 262 andelshavere nikkede i dag ja til salget til den tyske slagterigigant Tønnies. Samtidig vinker landmændene farvel til mangeårig indflydelse på driften af slagterivirksomheden i Thy.