Tican-salg: Ejere indkasserer 300 millioner

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger så indkasserer Ticans andelshavere 300 millioner kroner ved salget til tyske Tönnies.

Ticans andelshavere sagde den 30. december ja tak til købstilbuddet fra tyske Tönnies. Og ifølge Jyllands-Postens oplysninger, så har de nu tidligere ejere gjort en god handel. Avisen erfarer, at salgssummen løber op i over 300 millioner kroner.

- Principielt havde jeg hellere set en fusion med Danish Crown, fordi jeg gerne vil være andelshaver i det selskab, jeg leverer grise til. Når det nu ikke kunne lade sig gøre, må jeg sige, at det er en ganske tilfredsstillende aftale, der er indgået med Tönnies, siger Michael Møller, andelshaver i Tican og tidligere næstformand for Ticans bestyrelse til Jyllands-Posten.

Betalingen består både af penge som andelshaverne har haft stående på personlige konti. Derudover er egenbetalingen for det seneste regnskabsår løftes til et niveau der svarer til Danish Crown. Derudover betaler Tönnies 150 millioner kroner. Et beløb der er lige så stort som et års restbetaling.

Salget blev vedtaget med stemmerne 166 for og en enkelt imod.