Risiko for isslag og snestorm: - Kør forsigtigt

Vejene kan blive spejlglatte flere steder i landsdelen allerede fra i aften, så kør forsigtigt, lyder det fra politiet.

Sneplov
Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

En farlig vejrsituation kan fredag aften ramme en stor del af det midt- og vestjyske, og derfor er det med at køre forsigtigt.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har i dag sendt et varsel ud om isslag i Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern.

Isslaget kan komme mellem klokken 22 i aften og klokken seks i morgen tidlig. Noget som politiet også er opmærksomme på.

- Vi følger med i varslingerne og prøver at advare befolkningen. Der er udsigt til, at det kan blive rigtig glat natten til lørdag, og derfor skal man køre efter forholdene og i god tid, hvis man skal nå noget, siger Simon Skelkjær, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Lige nu er der tørt og skyet, men ud på aftenen vil det meste af Jylland være dækket af sne, og nedbøren kan altså også falde som isslag, hvilket giver spejlglatte veje.

Isslag opstår, når underafkølet regn rammer jorden og straks omdannes til is. Isslag giver risiko for et stort antal uheld med personskade både for kørende og gående.

Op til 25 cm sne

Weekenden byder også på mulighed for at lave snemænd og kælke.

DMI har nemlig også et varsel ude om snestorm og vurderer, at der vil falde 20-25 cm sne i løbet af weekenden.

Snevejret kommer fredag eftermiddag og vil brede sig øst over og nå Sjælland sent i aften. Det meste af landet vil stå op til 5-6 centimeter sne, mens den nordlige del af landet kan se frem til 8-10 centimeter sne.
    
Sneen fortsætter lørdag, hovedsageligt i øst og nord, og bliver liggende weekenden ud. Der dog usikkerhed omkring det, og det kan ende i regn.

0:43
Se vejrudsendelsen for fredag den 25. januar her.