Fodboldekspert: Humlum-dreng er min yndlingsspiller i hele verden

Den tidligere europamester og klubrekordindehaver i Silkeborg, Morten Bruun, har et blødt punkt for en fyr fra Humlum, der fik sig en forunderlig karriere i engelsk fodbold. Det fremgår af en spritny bog fra Bruun.

30:16
Han har levet af fodbold hele sit liv. Først som spiller, så som træner og i mange år som ekspert. Nu er han aktuel med fodboldbogen Matchday. Mød Morten Bruun.

- Han sendte en telefax til flere engelske klubber. Ja, det er rigtigt. En telefax. Og han spurgte dem, om de ikke kunne bruge ham. Pludselig var der bid i Bournemouth. Det er da en fantastisk historie.

54-årige Morten Bruun har igennem et langt fodboldliv oplevet mange magiske momenter. Først som spiller, hvor han var med til at vinde europamesterskabet i 1992 med det danske landshold, siden som superligatræner i blandt andet Silkeborg IF og i de seneste mange år som fodboldekspert og kommentator på både dansk og international fodbold, herunder især Premier League i England.

Gennem årene er han er stødt på mange store personligheder og fantastiske fodboldspillere. Men det er alligevel en spiller fra Humlum ved Struer, der snupper førstepladsen på Bruuns hitliste.

- Jeg bliver tit drillet med, at Claus Bech Jørgensen er min yndlingsspiller i hele verden, og der er noget om det. Inden folk begynder at trække på smilebåndet og sige, at det også bare fordi, han ikke kunne komme på i Ikast eller i Herning, så skal man bare lige vide nogle af de ting, han har oplevet.

- Han har spillet playofffinale på Wembley for 50.000 tilskuere. Han fik en over 10 år lang og forunderlig karriere i engelsk fodbold. Så Claus Bech Jørgensen har oplevet 10 gange så meget som den almindelige Superligaspiller i Danmark. Jeg er en stor, stor beundrer af Claus Bech Jørgensen, fortæller Morten Bruun.

Har selv spillet på Wembley

Morten Bruun er i denne uge hovedpersonen i videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Det er han, fordi den tidligere Silkeborg-anfører netop har udgivet en ny fodboldbog, Matchday.

Undertitlen på bogen er ”turen går til engelsk fodbold.” En bog, der er spækket med Bruuns personlige oplevelser fra 49 stadioner i engelsk fodbold. Alle stadioner i de to bedste engelske fodboldrækker. Og så legendariske Wembley i London.

- Wembley er det eneste stadion, jeg selv har spillet på i England. Jeg ville gerne have spillet på dem alle sammen. Men når kun det blev til et, så er jeg stolt over, at jeg fik nogle minutter i en landskamp på Wembley.

- Det er altid blevet kaldt for fodboldens mekka, og derfor skulle det også med i bogen, siger Morten Bruun.

Du kan se og høre Morten Bruun fortælle flere anekdoter i videopodcasten øverst i artiklen.