Fodboldekspert: Humlum-dreng er min yndlingsspiller i hele verden

Den tidligere europamester og klubrekordindehaver i Silkeborg, Morten Bruun, har et blødt punkt for en fyr fra Humlum, der fik sig en forunderlig karriere i engelsk fodbold. Det fremgår af en spritny bog fra Bruun.

30:16

Han har levet af fodbold hele sit liv. Først som spiller, så som træner og i mange år som ekspert. Nu er han aktuel med fodboldbogen Matchday. Mød Morten Bruun.

- Han sendte en telefax til flere engelske klubber. Ja, det er rigtigt. En telefax. Og han spurgte dem, om de ikke kunne bruge ham. Pludselig var der bid i Bournemouth. Det er da en fantastisk historie.

54-årige Morten Bruun har igennem et langt fodboldliv oplevet mange magiske momenter. Først som spiller, hvor han var med til at vinde europamesterskabet i 1992 med det danske landshold, siden som superligatræner i blandt andet Silkeborg IF og i de seneste mange år som fodboldekspert og kommentator på både dansk og international fodbold, herunder især Premier League i England.

Læs også Fodbold: Cheftræner lige ved at fortryde sit ja til Viborg

Gennem årene er han er stødt på mange store personligheder og fantastiske fodboldspillere. Men det er alligevel en spiller fra Humlum ved Struer, der snupper førstepladsen på Bruuns hitliste.

- Jeg bliver tit drillet med, at Claus Bech Jørgensen er min yndlingsspiller i hele verden, og der er noget om det. Inden folk begynder at trække på smilebåndet og sige, at det også bare fordi, han ikke kunne komme på i Ikast eller i Herning, så skal man bare lige vide nogle af de ting, han har oplevet.

- Han har spillet playofffinale på Wembley for 50.000 tilskuere. Han fik en over 10 år lang og forunderlig karriere i engelsk fodbold. Så Claus Bech Jørgensen har oplevet 10 gange så meget som den almindelige Superligaspiller i Danmark. Jeg er en stor, stor beundrer af Claus Bech Jørgensen, fortæller Morten Bruun.

Har selv spillet på Wembley

Morten Bruun er i denne uge hovedpersonen i videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Det er han, fordi den tidligere Silkeborg-anfører netop har udgivet en ny fodboldbog, Matchday.

Undertitlen på bogen er ”turen går til engelsk fodbold.” En bog, der er spækket med Bruuns personlige oplevelser fra 49 stadioner i engelsk fodbold. Alle stadioner i de to bedste engelske fodboldrækker. Og så legendariske Wembley i London.

- Wembley er det eneste stadion, jeg selv har spillet på i England. Jeg ville gerne have spillet på dem alle sammen. Men når kun det blev til et, så er jeg stolt over, at jeg fik nogle minutter i en landskamp på Wembley.

- Det er altid blevet kaldt for fodboldens mekka, og derfor skulle det også med i bogen, siger Morten Bruun.

Du kan se og høre Morten Bruun fortælle flere anekdoter i videopodcasten øverst i artiklen. 

Læs også Kent Nielsen: Mit ego er ikke stort nok til de sociale medier

Læs også Marcondes: Fodbolden er min medicin