Andeslagteri får ny ejer efter flere turbulente år

Martin Daasbjerg har solgt slagteriet i Struer til Dan Duck i Viborg.

Martin Daasbjerg har drevet andeslagteriet i Struer siden 2014.
Martin Daasbjerg har drevet andeslagteriet i Struer siden 2014.
Foto: Anders Bro Toft.

Martin Daasbjerg har valgt at sælge sit slagteri i Struer, hvor han siden 2014 har drevet virksomheden Dansk Andeudvikling.

Den nye ejer er Viborg-virksomheden Dan Duck. 

Martin Daasbjerg fortæller, at det er hans alder, der er årsagen til, at han har valgt at sælge. 

- Jeg bliver 68 år, og jeg må erkende, at jeg ikke kan blive ved med at arbejde 16-18 timer hver dag, siger han.

Flere udfordringer

Martin Daasbjergs iværksætteri på havnen i Struer er ikke gået ubemærket hen.

I de fem år virksomheden har eksisteret, har den flere gange været i mediernes søgelys. 

I 2015 sendte den 1300 fordærvede ænder ud til jul på grund af et kølesystem, der ikke fungerede som det skulle.

I februar 2017 måtte Martin Daasbjerg erklære virksomheden, der dengang hed Dansk And, konkurs.

To måneder senere var han klar til at åbne op igen - denne gang under navnet Dansk Andeudvikling. 

I 2018 var den gal igen, da et udbrud af fugleinfluenza gav udfordringer.

Positiv Daasbjerg

Det er en glad Martin Daasbjerg, der overlader ansvaret for slagteriet, som han beskriver som livskraftigt, til den nye direktør Hardy Eskildsen. 

- Jeg har knoklet benhårdt for at få nogle arbejdspladser etableret i Struer. Det er lykkedes, og jeg er rigtig glad for, at der er nye yngre kræfter, der vil bringe det videre, siger han. 

Han er ikke i tvivl om, at salget vil være godt for slagteriet i Struer.

- Det giver mange flere muligheder, som det ikke har været muligt for mig at løfte alene. Jeg har kendt de nye ejere længe, og jeg sætter stor pris på dem, siger han.  

9:18
I december 2018 var TV MIDTVESTs Fast Arbejde på besøg hos Martin Daasbjerg og Dansk Andeudvikling.