Daasbjerg giver ikke op: - Det handler om stædighed - eller dumhed

Han har haft mange op- og nedture gennem sit arbejdsliv med ænder. Men opgivet, det har han aldrig.

9:02
Her kan du se hele programmet "Fast Arbejde" med Martin Daasbjerg.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST"

Martin Daasbjerg har arbejdet med fjerkræ i 44 år. Men undervejs har der været en del bump på vejen. I 2015 sendte han 1300 fordærvede ænder ud til jul – i februar 2017 gik han konkurs.

- Det her er jo en kæmpe drøm, jeg har fået lov til at leve ud. Men der er noget inde i mig, som er revet i stykker, og som altid vil blive ved med at gøre ondt, siger Martin Daasbjerg, der er direktør i Dansk Andeudvikling.

Det dengang nystartede slagteri Dansk And i Struer fik en skidt første julesæson. 1100 ænder er blevet trukket tilbage og mange måtte juleaften finde på noget andet at sætte tænderne.

- Det er, det værste jeg har lavet. Der brugte jeg hele mit livs torskekvote på en gang. Der er ikke plads til jeg laver flere fejl overhovedet, siger Martin Daasbjerg.

Men allerede to måneder efter var slagteriet i gang igen - denne gang under navnet Dansk andeudvikling.

- Det er, det der med ikke at ville give sig. Stædighed. Der er også nogle der kalder det dumhed- Det ved jeg ikke om det er en kombination, siger han og fortsætter.

- Det er en chance, man tager - det ved jeg godt. Hvis man ikke prøver, vil man nok ærgre sig senere i livet, hvis det kom op at køre, og jeg havde sagt nej dengang.

For Martin Daasbjerg kostede konkursen ham 5 millioner kroner - men kostede endnu mere på en anden konto.

- Det er smerteligt. Det vi var igennem i både 2015 og 2017. Jeg er ikke sikker på, at de sår bliver helet igen. Men jeg har nogle omgivelser, der tror på, at det her skal have en fremtid. Det var både bank, producenter og store kunder, der troede på det, og som tror på det, siger han.