Akutmodtagelsen er ikke i fare

Formanden for Region Nordjylland beroliger thyboerne med, at der ikke er planer om at pille ved akutmodtagelsen på sygehuset i Thisted.

Meldingen, om at Thisted Sygehus måske mister muligheden for akutte operationer, blev for meget for en tidligere politiker Tage Leegaard, der har oprettet en Facebookgruppe for at støtte akutfunktionen på Thisted Sygehus. Der er dog ingen grund til bekymring, lyder det fra formanden for Region Nordjylland, Ulla Astman.  

- Jeg vil gerne slå helt fast, at vi på kort og lang sigt skal kunne modtage akutte patienter i Thisted. Det ændrer det forhold, at vi kan blive nødt til at lukke akutte funktioner for nogle relativt få akutte kirurgiske patienter ikke på.  Der er ikke nogen som helst grund til at frygte Thisteds fremtid som akutsygehus, fastslår Ulla Astman.

Protestgruppen på facebook, der tæller over 9.000 medlemmer, er bekymret for, at Region Nordjylland er i gang med salami-metoden.

- For to år siden så man sit snit til at fjerne sygehusledelsen. Nu har man fjernet øjenafdelingen i Nykøbing, og nu er det akutberedskabet og så er det, man siger - hvad bliver det næste, siger Tage Leegaard, der står bag facebookgruppen. 

 

Ulla Astman beroliger dog  thyboerne med, at der ikke er planer om at pille ved akutmodtagelsen på sygehuset i Thisted.

- Jeg kan godt forstå, at thyboerne kan blive nervøse for sygehusets fremtid, når der inden for kort tid sker en del ændringer på sygehuset. Derfor er det også en god idé, at lokalbefolkningen i sådan et tilfælde laver støtteforeninger for det lokale sygehus. Det gør altid indtryk, når vi som politikere oplever stor lokal opbakning, siger hun.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.