Tre polakker anholdt for indbrud i varebiler

Natten til fredag blev tre polakker anholdt i Nr. Søby, efter de udviste mistænkeligt adfærd.

Der er i nat sket fremskridt i sagen om de mange indbrud i varebiler. 

Tre polakker blev natten til fredag anholdt i Nr. Søby ved Skive efter at være blevet set bevæge sig til og fra en varebil.

Efterforskningsleder, Christian Toftemark Jørgensen, fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at de er mistænkt i sagen om de mange indbrud i varebiler, der har været henover sommeren.

- Lidt over midnat så en borger i Nr. Søby to personer gå ud af en varebil. Hun ringede til politiet, der hurtigt var på stedet og fandt en polsk kvinde alene i bilen. Hun kunne ikke forklare, hvad hun og de to mænd lavede i Nr. Søby, siger Christian Toftemark Jørgensen.

Politiet anholder den 25- årige kvinde, og gemmer sig herefter for at vente på, at de to mænd kommer tilbage. Det gør de efter kort tid, hvor de også bliver anholdt. 

De to mænd er også polakker på henholdsvis 30 og 56 år, og alle tre bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag. 

Polakkerne blev ikke taget med el-værktøj, som ellers har været det, gerningsmændene er gået efter i varebilerne. 

- Nu skal vi efterforske sagen og se, om vi kan finde ud af, hvad de lavede i Nr. Søby. Vi vil også forsøge at finde frem til deres opholdssted, som har været et omdrejningspunkt for efterforskningen i sagen om varebilerne, fortæller efterforksningslederen.

I 2020 har der været over 100 indbrud i varebiler af samme type, hvor gerningsmændene har lavet et hul i sidedøren på varebilerne, hvorefter de kunne åbne døren og tage el-værktøj med sig som udbytte.

Efterlyst bil set ved Herning

Tidligere på måneden efterlyste Midt- og Vestjyllands Politi en sort Audi A6 Allroad i forbindelse med samme sag. 

Torsdag blev en sådan bil med litauiske nummerplader set køre rundt i området omkring Ilskov ved Herning, hvor der samtidig blev begået et indbrud i en landejendom i dagtimerne.

- I tidsrummet klokken 8.00 - 14.45 blev der begået et indbrud på Ruskærvej i Ilskov. Gerningsmændene har skaffet sig adgang til huset ved at knuse terassedøren, hvorefter de har taget værdier med sig derfra, fortæller politikommisær ved Herning Lokalpoliti, Erik Kristensen.

Man kan dog kun gisne om, om de to tilfælde hænger sammen, mener Christian Toftemark Jørgensen. 

- Jeg tror ikke de to sager har noget med hinanden at gøre. Man kan selvfølgelig ikke afvise det, men jeg ville blive overrasket, hvis det var, siger efterforskningslederen.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.