50 indbrud i håndværkeres varebiler den seneste måned – to ting går igen

Indbrud i håndværkeres varebiler har tidligere været en tendens i Midt- og Vestjylland, og nu tyder meget på, at den tendens er kommet tilbage.

quoteNoget tyder på, at det er de samme, der er på spil.

Poul Fink, politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi melder, at der i den seneste måned har været 50 anmeldelser om sådanne indbrud, hvor der er stjålet værktøj. I nat kom de seneste to anmeldelser, da der blev meldt om indbrud i to varebiler omkring Tim ved Ringkøbing.

Sidst, der var en indbrudsbølge i varebiler i Midt- og Vestjylland, blev forbryderne ikke fundet, og det betyder, at politiet nu arbejder med en teori om, at det er de samme gerningsmænd, der igen er på spil.

- Noget tyder på, at det er de samme, der er på spil. Så vi samler selvfølgelig de oplysninger, vi har, og så stykker vi dem sammen. Og så efterforsker vi ud fra det, fortæller Poul Fink, der er politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politikommissæren fortæller, at det hovedsageligt er værktøj, der bliver stjålet fra håndværkerbilerne.

To ting går igen

Politiet er ikke på bar bund i sagen. For to ting går nemlig igen ved flere af indbruddene.

For det første er en sort stationcar flere gange set. Det skete eksempelvis natten til torsdag, hvor et par så nogle mænd i en håndværkerbil. Da de kom hen til bilen, stak mændene af i en sort stationcar.

For det andet er fremgangsmetoden for indbruddene den samme.

- Det, der er karakteristisk her, er, at der er lavet et lille, trekantet hul omkring låsen. Så der er en form for værktøj, de banker ind, fortæller Poul Fink.

Oftest bliver indbruddene først opdaget, når håndværkerne skal på arbejde igen.

Hold øje med naboen om natten

Politiet har taget kontakt til de forurettede, der har haft indbrud i deres varebiler. Her har de hørt, om der har været snak i nærområdet, som kan give spor, politiet kan gå efter.

- Det har de ofte, fordi håndværkerne eksempelvis snakker med naboens hund, som så har gøet. Ud fra det prøver vi at danne os et overblik over, hvad vi har af oplysninger, og hvor de eventuelt kan slå til næste gang, forklarer politikommissæren.

Han har også et råd til dem, der enten selv har en håndværkerbil, eller hvis deres nabo har.

- Folk kan parkere deres biler i deres indkørsler, så de har noget lys, der går i gang, siger han og fortsætter:

- Og så skal de være opmærksomme, hvis man har en nabo, der er håndværker. Er man nu oppe midt om natten, er det en god idé lige at kigge ud ad vinduerne. Der er rigtig mange, der er kommet med gode oplysninger, fordi de lige har kigget ud ad vinduerne, hvis de har været oppe om natten.

Antallet af indbrud i håndværkerbiler er nu på 50 for den seneste måned.