7-årig ville lære sine brødre at hoste i ærmet: Så vandt hun konkurrence

Victoria Nørholt kom på en idé, der kunne hjælpe børn med at lære at hoste i ærmet. Den idé vandt førstepladsen i konkurrencen "Min Vildeste Idé."

Victoria Nørholt Hansen med sine præmier på 3000 kroner, 10.000 kroner og en tur til Tivoli.
Victoria Nørholt Hansen med sine præmier på 3000 kroner, 10.000 kroner og en tur til Tivoli.
Foto: Natasja Fie Danielsen, TV MIDTVEST

7-årige Victoria Nørholt Hansen har med sin idé "hostearmbåndet" vundet førstepladsen i illustrationskonkurrencen "Min Vildeste Idé", der bliver afholdt af Unge Forskere. 

Victoria Nørholt Hansens idé går ud på, at børn skal have et bånd på armen, hvor der er tegnet en skydeskive i midten. Børnene skal så ramme skiven på armen i stedet for at hoste ud i luften eller i hånden. 

- Jeg prøver at lave noget, der er sjovere for børn at hoste i. Sådan at de får mere lyst til at gøre det på armen, siger Victoria Nørholt. 

0:08

Lillebrødre hostede ikke i ærmet

Victoria Nørholt Hansen har to tvillingebrødre på tre år, og hun syntes, at det var irriterende, at de ikke kunne finde ud af at hoste i ærmet. Derfor kom hun på en idé, der kunne hjælpe dem med at gøre det sjovere. Med hendes idé vil hun være med til at forhindre, at bakterier fra et host spreder sig ud i hele lokalet. 

- Så tænkte jeg bare, at jeg faktisk gerne ville finde noget, som mine lillebrødre kan bruge. Og måske det så også kan hjælpe andre børn, siger Victoria Nørholt. 

Sådan ser Victoria Nørholt Hansens vinderplakat ud.
Sådan ser Victoria Nørholt Hansens vinderplakat ud.
Foto: Unge Forskere

Inspiration fra forældre

Victoria Nørholt Hansen har masser af idéer, og hun kaster gerne idéer op i luften derhjemme, i bilen eller i supermarkedet. I øjeblikket siger hun, at hun har tolv idéer, som, hun synes, er lidt spændende. 

Men for at de tolv idéer en dag kan blive til virkelighed, mener hendes forældre, at deres opgave ligger i at støtte hende og hjælpe hende med at videreudvikle på de idéer. 

- Er der noget, der bekymrer hende, eller der et et problem, så prøver vi at stille opfølgende spørgsmål og spørge, om hun har en idé til en løsning, siger Trine Nørholt Jensen, der er mor til Victoria. 

Selvom idéerne måske ikke altid er så realistiske ved første øjekast, så mener Victoria Nørholt Hansens forældre, at det er vigtigt ikke at slukke børnenes kreativitet ved at sige, "det kan ikke lade sig gøre."  

- Når Victoria kommer og siger: "hvad med selvkørende skraldespande", så tænker jeg måske fra et voksent perspektiv, at det ikke kan lade sig gøre. Men i stedet for at sige det, så prøver jeg at spørge hende, "hvordan havde du tænkt, det skulle foregå?" og prøve at støtte hende i det, siger Trine Nørholt Jensen.  

Pippi-mentalitet i klasseværelset 

I klasseværelset er døren klistret til med en stor plakat af Pippi Langstrømpe, og det kan være herfra at noget af Victoria Nørholt Hansens gåpåmod kommer fra. For Ann Marie, der er lærer for Victoria Nørholt Hansen på Guldminen i Ikast, er det i hvert fald vigtigt at inspirere eleverne til, at de kan, hvad de vil.

- Det gælder om at give dem troen på, at der er ikke nogen, der skal komme og sige, at noget ikke kan lade sig gøre. Det er Victoria et bevis på, siger Ann Marie Lindbjerg.