Flere indbrud i håndværkeres varebiler – Politiet tror, det er de samme gerningsmænd

I starten af juni meddelte Midt- og Vestjyllands Politi, at de havde fået 50 anmeldelser om indbrud i varebiler. Nu er der flere til statistikken.

Det er desværre ikke en sjældenhed, at håndværkere får indbrud i deres varebiler. Natten til fredag var der tre tilfælde mere. Det fortæller politikommissær Bjørn Bo fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Der er tale om tre tilfælde på hver sin adresse i Spjald, hvor der blev stjålet elektrisk værktøj alle steder.

De tre indbrud er sket i tidsrum fra torsdag til fredag henholdsvis mellem 23 torsdag og 06 fredag, 17 torsdag og 06.30 fredag samt 17 torsdag til 06 fredag. Fælles for indbruddene er, at det er bagdøren, der er brudt op alle tre steder.

Når indbruddene er sket så tæt på hinanden, har lokalpolitiet i Ringkøbing en mistanke om, at det kan være de samme gerningsmænd alle tre gange.

- Det er klart, at når det er er med så kort tidsrum, så har vi en formodning om, at det er de samme tyve, der er på tur, siger Bjørn Bo.

Politikommissæren beder håndværkere om at tage deres forholdsregler, når de parkerer deres varebiler. Eksempelvis foreslår han, at man parkerer med bagenden op ad en mur, så den ikke er lige til at bryde op.

Mere end 50 indbrud

Med de tre indbrud fra Spjald er der nu meldt over 50 indbrud i varebiler i Midt- og Vestjylland siden starten af maj.

Sidst, der var en indbrudsbølge i varebiler i Midt- og Vestjylland, blev forbryderne ikke fundet, og det betyder, at politiet nu arbejder med en teori om, at det er de samme gerningsmænd, der igen er på spil.

- Noget tyder på, at det er de samme, der er på spil. Så vi samler selvfølgelig de oplysninger, vi har, og så stykker vi dem sammen. Og så efterforsker vi ud fra det, har Poul Fink, der er politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi, tidligere udtalt til TV MIDTVEST.

Ved mange af de tidligere indbrud er en sort stationcar blevet set nær gerningsstederne. Der er dog ikke meldinger om, at den er blevet set i forbindelse med indbruddene i Spjald mellem torsdag og fredag.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.