Har du set denne bil? Politiet efterlyser bil i forbindelse med indbrud i varevogne

Politiet efterlyser nu en mørk Audi A6 Allroad fra 2006 i sagen om de mange indbrud i håndværkerbiler.

En bølge af indbrud i håndværkerbiler har ramt landsdelen. De seneste to uger Midt- og Vestjyllands Politi modtaget 43 henvendelser om indbrud i deres varebiler, hvor de har fået stjålet el-værktøj.

I samme periode har resten af Jylland modtaget 36 henvendelser.

quoteVi er afhænige af, at folk ringer ind og fortæller, hvis de ser noget mistænkeligt. Vi er interesseret i nogle, der måske har set nogle udlændinge køre i sådan en bil.

Poul Fink, politikommisær ved Midt- og Vestjyllands Politi

Nu er der kommet nyt spor i sagen, og Midt- og Vestjyllands Politi har brug for hjælp fra befolkningen. 

Politiet efterlyser en mørk Audi A6 Allroad fra 2006 med grå skærmkanter og grå kofanger. Den kan både have danske og udenlandske plader.

Bilen kan sættes i forbindelse med tyveri fra varevogne i Roslev den 1. september klokken 03.42 og den 3. september klokken 03.56 i Stoholm. En bil af samme model er også blevet set i forbindelse med et tyveri den 12. juni 2020 i Varde.

- Vi er afhænige af, at folk ringer ind og fortæller, hvis de ser noget mistænkeligt. Vi er interesseret i nogle, der måske har set nogle udlændinge køre i sådan en bil, så vi kan komme nærmere, hvor de holder til, siger Poul Fink, der er politikommisær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Med samme bilmodel set flere gange og samme fremgangsmetode ved hvert indbrud mener politiet at vide, at det er en gruppe der står bag alle indbrudene. 

Politiet er interesseret i oplysninger, der kan føre politiet på sporet af, hvor bilen er hjemmehørende i et sommerhus eller lignende. Oplysningerne kan gives til Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 96141448.

Der var i weekenden et mindre gennembrud i sagen, da politiet troede, at man havde fanget en gerningsmand i sagen. Det viste sig dog ikke at være tilfældet.

Pas på jeres varebiler

De seneste to ugers indbrud er anden bølge i 2020 af indbrud i varebiler. I begyndelsen af juni var over 50 indbrud af samme type i landsdelen, og nu er gerningsmændene altså på spil for alvor igen. Værdien af udbyttet for indbrudene ligger cirka mellem 30.000 - 50.000 kroner.

Politikommisær Poul Fink har et par gode råd til håndværkere, der gerne vil undgå indbrud i deres varebiler.

- De kan parkere tæt op ad en mur, parkere ved lys, der tænder når nogen kommer eller sætte alarm på bilen. De kan køre bilen om bagved en bygning. De kan også mærke deres værktøj, så vi kan se, hvis værktøj det er, når vi fanger gerningsmændene, fortæller politikommisæren.

Poul Fink oplyser yderligere, at tyvene bringer udbytte til udlandet, hvor de får dem afsat.