Energisektoren skriger på arbejdskraft

Energiområdet håber på at trække unge studerende til Vestjylland, når de skal søge job. Derfor byder de denne weekend på bålmad og morgenbadning.

En af dem, som deltager i 'Energy Camp' weekenden er Kairi Alamets Petersen, som studerer business development engineer i Herning.
En af dem, som deltager i 'Energy Camp' weekenden er Kairi Alamets Petersen, som studerer business development engineer i Herning.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Gåtur efterfulgt af et morgendyp, mad over bål med en michellin-kok og underholdning om aftenen. 

Det lyder måske lidt mere som en afslappende wellness-weekend end en charmeoffensiv for at rekruttere nye medarbejdere. 

Men det er netop, hvad Erhvervsforum Holstebro samt fire virksomheder har tilbudt 40 studerende fra Århus Universitet i Herning, som i weekenden huser Fjand Badeby. 

Og så selvfølgelig krydret med oplæg og ture om grøn udvikling, som skal vække interesse hos de unge. Grøn udvikling er netop omdrejningspunktet for weekenden.

- Vi er i gang med at vække interesse hos de unge studerende for, at her kommer der til at ske noget, som de skal være en del af, siger siger direktør for Erhvervsforum Holstebro Peter Kjelbjerg. 


Mangel på kloge hoveder 

Der kommer til at være mangel på gode hoveder inden for få år i Nordvestjylland.

Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner er godt i gang med udviklingen inden for det grønne område blandt andet med opførslen af Power-to-X anlæg og vindenergi på havet.

Men den grønne omstilling kan ikke rykke sig langt, medmindre kommunerne får nogle unge mennesker, med et klogt hoved og lysten til at løfte projekterne, lokket til. 

Inden for fire til fem år kommer Nordvestjylland til at have omkring yderligere 2.000 arbejdspladser, som alle skal beskæftige sig med grøn energi. 

Der er bare ikke unge nok i landsdelen til at besætte de mange nye stillinger. Sådan lyder det fra Peter Kjelbjerg, der er direktør for Erhvervsforum Holstebro. 

- Vi er ikke Aarhus eller København, så vi skal gøre noget ekstraordinært her i Vestjylland, hvis vi skal skaffe de gode hoveder, som vi skal bruge for at skabe grøn industriudvikling her i holstebroområdet, siger Peter Kjelbjerg.

Peter Kjelbjerg håber at der efter weekenden er flere unge studerende som vil overveje et fremtidigt job vestpå, hvor de kan tage del i energirevolutionen, som han kalder det.
Peter Kjelbjerg håber at der efter weekenden er flere unge studerende som vil overveje et fremtidigt job vestpå, hvor de kan tage del i energirevolutionen, som han kalder det.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Helt konkret kommer der til at være mangel på dygtige ingeniører, økonomer og kommunikatører. 

Langt ud over alle forventninger 

En af dem, som deltager i 'Energy Camp' weekenden er Kairi Alamets Petersen, studerer business development engineer i Herning. 

Hun havde egentlig tænkt, at hun ville til Aarhus, når hun er færdig med sin uddannelse, men efter denne weekend er det ikke utænkeligt, at hun kigger mod vest i stedet for øst. 

- Det er enormt spændende, der er virkelig mange forskellige veje man kan gå. Det tiltaler mig enormt meget, siger Kairi Alamets Petersen. 

Det er første gang, at de prøver denne form for rekruttering, men for direktør for Erhvervsforum Holstebro virker det til, at charmeoffensiven har tiltalt flere af de unge. 

- De unge er glade, virksomhederne er glade og der er mange, som vil være med, siger Peter Kjelbjerg. 

For Kairi Alamets Petersen har weekenden, foruden hygge og god stemning, givet nye tanker til måske fremtidige karriereveje. 

Hjælper sådan en charmeoffensiv?

- Helt vildt meget ,fordi her er nogle, som ved meget om grøn udvikling. Jeg ved ikke meget om bæredygtig energi, men at få så meget motivation for at gå videre i den her retning, det er det, som campen kan for mig, siger Kairi Alamets Petersen.

Ud over Erhvervsforum Holstebro er det virksomhederne COWI, Vestforsyning, RWE og  Skovgaard Energy, som står bag 'Energy Camp'. 

Energy Camp-weekenden var så populært, at der måtte oprettes venteliste blandt de studerende for at få lov at komme med.