S i Skive: Dårlig sag for Carsten

Gruppeformanden for Socialdemokraterne i Skive, Peder Christensen, vil ikke bede Carsten Veile om at trække sig fra byrådet, efter hans dom for vanrøgt tidligere tirsdag. Men partiet vil nu vurdere, om man vil lade Carsten Veile genopstille ved kommunalvalget næste år.

Byrådsmedlem i Skive Kommune Carsten Veile kan ikke regne med, at partiet vil lade ham genopstille til næste års kommunalvalg, efter han i dag blev kendt skyldig i vanrøgt af seks får, så de døde. Der er dog ikke udsigt til, at partiet vil bede Carsten Veile om at trække sig.

- Jeg synes, det er en dårlig sag, men det skal være Carstens egen beslutning, om han vil trække sig fra byrådet. Vi kan som parti sige, at det måske ikke er en, vi vil have til at genopstille til næste års kommunalvalg, og det må vi så overveje nu, fortæller Peder Christensen, der er gruppeformand i Socialdemokraternes byrådsgruppe i Skive.

Sag for valgbarhedsnævnet

Gruppeformanden afviser altså, at partiet vil få Carsten Veile til at trække sig fra byrådet før tid. Han vil lade det være op til Valgbarhedsnævnet at vurdere, om Carsten Veile fortsat kan sidde i Skive Byråd.

- Jeg vil ikke afgøre, om han fortsat er værdig til at sidde i byrådet. Byrådet sender det nu til valgbarhedsnævnet, og så skal de vurdere, om han stadigvæk er værdig til at sidde i byrådet, fortæller Peder Christensen.

Hør hele interviewet med Peder Christensen, hvor han forholder sig til Carsten Veiles politiske fremtid:


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.