Stor take away dag er et lille plaster på et blødende sår for restauranter: - Giver stadig ikke sorte tal på bundlinjen

Restauratører landsdelen over har i dag travlt med at levere take away til midt- og vestjyske nytårsborde.

Jacob Niebuhr er indehaver af Evald Brasserie & Café i Silkeborg. Han er en af dem, der er ved at forberede nytårsmenuer til midt- og vestjydernes nytårsaften.
Jacob Niebuhr er indehaver af Evald Brasserie & Café i Silkeborg. Han er en af dem, der er ved at forberede nytårsmenuer til midt- og vestjydernes nytårsaften.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Årets sidste aften plejer at være én af de aftener, hvor der bliver gjort lidt ekstra ud af middagsbordene rundt omkring i de midt- og vestjyske hjem. Selvom i år på mange måder er et specielt år, så er det nok alligevel svært at forestille sig, at det kommer til at ændre sig markant nytårsaften anno 2020.

Hvis man ikke er i besiddelse af det helt store gastronomiske talent, så er der naturligvis hjælp at hente, for hvert år knokler landsdelens restauranter med at få de mange take away bestillinger klar til afhentning.

Det gælder blandt andet hos Evald Brasserie & Café i Silkeborg. Her plejer de faktisk ikke at tilbyde nytårsmenuer, men på grund af den særlige corona-situation har de i år valgt at gøre en undtagelse.

- Det går ok, men vi kom jo lidt sent i gang med det, for det var faktisk ikke planlagt, at vi skulle køre nytårsmenu. Der var som bekendt nogle omstændigheder, der gjorde, at vi var nødt til at tænke anderledes, fortæller Jacob Niebuhr, der er indehaver hos Evald Brasserie & Café i Silkeborg.

Restauratøren bruger sammen med sine medarbejdere nytårsaftensdag på at lange hele 250 nytårsmenuer over disken. Som alle ved blev Rom dog ikke bygget på en dag, og det samme gælder for restauranternes udtræden af coronapandemiens skygger.

- Vi kommer ikke ud af december måned med sorte tal på bundlinjen, fordi vi sælger nytårsmenuer, men det kan da gøre det en smule bedre, fortæller Jacob Niebuhr.

Nytårs-succesen er derfor kun et lille plaster på et blødende sår efter år med måneders nedlukning.

- Uanset om man har hjælpepakker eller lønkompensation, så er det bare en lose-lose situation at være lukket ned. Det koster penge hver måned lige meget hvad. Vi prøver bare at hænge i og gøre lidt for at holde os selv i gang, fortæller Jesper Niebuhr.

Indtil videre skal restauranter være lukket til og med 17. januar.