Skal jeg lukke ned? Nye restriktioner giver svære overvejelser for restauratører

Revisoren anbefaler Rasmus Kardyb at lukke sin restaurant ned og få kompensation, men han har svært ved at skuffe gæster, som har bestilt mad til nytår.

Rasmus Kardyb har Restaurant Liumfjordens Hus i Glyngøre
Rasmus Kardyb har Restaurant Liumfjordens Hus i Glyngøre
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Nedlukningen har ramt Rasmus Kardyb og mange andre restauratører hårdt. 

Han havde håbet, at jul og nytår skulle redde en del af årets tabte omsætning. 
Men med de nye restriktioner står han pludselig i et dilemma. Skal han lukke og få fuld kompensation eller satse på take-away?

- Revisoren anbefaler simpelthen, at vi lukker ned og tager hjem og holder en tidlig juleferie, forklarer Rasmus Kardyb som har Limfjordens Hus i Glyngøre.

Men det kan han ikke få sig selv til, for alene til nytår er der bestilt 400 kuverter.

- Hvis vi skulle annullere dem og ringe rundt til folk og sige, at de skulle finde på noget andet eller selv stå med maden. Det ville jeg simpelthen synes var et stort tab og hårdt at skulle fortælle, siger Rasmus Kardyb.

Medarbejdere sendt hjem

Efter restauranten er lukket for gæster, er to medarbejdere blevet sendt hjem på lønkompensation. Men de øvrige skal altså fortsætte i køkkenet, og det gør dem ikke noget.

- Jeg kan godt lide at arbejde, og jeg skal nok få min juleferie, så det går nok, siger kok Anton Bjerg Pedersen med et smil.

9:56
Godt ni måneder inde i coronakrisen er fire midt- og vestjyske virksomheder fire forskellige steder

At det nok skal gå det hele, kan være svært at sige til sig selv som restauratør, for 2020 har været lidt af et rædselsår for 32-årige Rasmus Kardyb. Han åbnede sin restaurant den 5. marts - seks dage før Danmark gik i sort. Men han nægter at give op.

- Jeg har det godt med at vi er her, og det er trods alt sjovere at være her end at sidde derhjemme, fortæller Rasmus Kardyb.

Restauranten ved fjorden er foreløbig mørkelagt frem til den 3. januar.