Silkeborg-motorvejen vinder designpris

Motorvejen gennem Silkeborg har fået en arkitekturpris.

Hvert andet år giver Silkeborg kommune en pris til det stykke arkitektur i byen, som særligt har fortjent det. Dommerne er både politikere og arkitekter, og i år har det valgt at give prisen til Silkeborg-motorvejen.

- Sådan en motorvej trækker jo altid et stor i naturen, det kan vi ikke rigtig tale os udenom. Men udsigten her er ret spektakulær. Det er ligesom at køre i Norge eller Canada, siger Jarl Gorridsen, formand, Plan- miljø- og klimaudvalget, Silkeborg Kommune, Venstre til TV2 Østjylland.

quoteJeg synes, det er et meget smukt og moderne eksempel på, at noget så kedeligt som en motorvej faktisk kan blive til en arkitektonisk oplevelse

Lars Bendrup, arkitekt, Aarhus

Én af de arkitekter, som har været med til at bestemme, at prisen netop skulle gå til Silkeborg-Motorvejen synes, at det er fantastisk at smuk infrastruktur ligefrem kan gå hen og vinde priser.

- Jeg synes, det er et meget smukt og moderne eksempel på, at noget så kedeligt som en motorvej faktisk kan blive til en arkitektonisk oplevelse, Siger Lars Bendrup, arkitekt, Aarhus til TV2 Østjylland.

- Arkitektur handler ikke bare om huse, og det handler ikke bare om storslåede bygninger og museer, som alle folk kan se på de store pladser. Det handler også om de ting, vi omgiver os med, og de ting vi bruger – og en motorvej er jo i allerhøjeste grad noget, vi bruger hver evig eneste dag, siger Jarl Gorridsen, formand, Plan- miljø- og klimaudvalget, Silkeborg Kommune, Venstre til TV2 Østjylland.

Nu kan alle dem, der kører på motorvejen gennem Silkeborg, glæde sig over, at de kører på noget prisbelønnet arkitektur.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.