Silkeborg-motorvej halvanden milliard billigere end ventet

Vejdirektoratet sender kæmpe pose penge retur til politikerne, efter Silkeborgmotorvejen har været markant billigere at bygge end ventet.

Det har kostet langt mindre at bygge Silkeborgmotorvejen end forventet.

Vejdirektoratet, der har stået for byggeriet, har nu gjort regnskabet op. Motorvejen løber op i knap 4,1 mia. kroner. Der var sat 5,5 mia. kroner af til projektet.

- Vi er glade for og stolte over, at det er lykkedes at holde os inden for budgettet, siger afdelingschef Søren Andersen fra Vejdirektoratet til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Den halvanden milliard kroner, som motorvejen er blevet billigere, sendes tilbage til Christiansborg, hvor det så er op til politikerne at beslutte, hvad der skal ske med pengene. 

quoteVi er glade for og stolte over, at det er lykkedes at holde os inden for budgettet.

Søren Andersen, Vejdirektoratet

At motorvejen er blevet markant billigere, skyldes blandt andet, at Vejdirektoratet har sparet på valget af materialer. Budgettet er løbende gennemgået med en tættekam, fortæller Søren Andersen. 

- Det er ikke bare et mål at holde os inden for budgettet - det er hele tiden målet at se, om vi kan gøre det billigere nogle steder, og det er lykkedes, siger han.

Pengene ikke brugt

I forbindelse med byggerier som Silkeborgmotorvejen sættes der penge af i en central pulje, som kan komme i spil, hvis der sker noget helt uventet. 

Søren Andersen fortæller, at i tilfældet med Silkeborgmotorvejen var der i den centrale pulje afsat, hvad der svarer til 20 procent af motorvejens anlægssum.

- Det har ikke været nødvendigt at bruge penge fra den pulje i forbindelse med byggeriet, siger Søren Andersen.    

Silkeborgmotorvejen blev indviet i september 2016.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.