Nattelivet er genåbnet: Masseslagsmål efter værtshustur

Tre personer er sigtet for diverse lovovertrædelser efter politiet måtte afbryde et større slagsmål mellem 20 personer på Torvet i Silkeborg.

Flere patruljer måtte der til for at stoppe et masseslagsmål i Silkeborg.
Flere patruljer måtte der til for at stoppe et masseslagsmål i Silkeborg.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bededagsferien har givet Midt- og Vestjyllands Politi noget at se til igen. Særligt i nattetimerne, hvor værtshuse igen har delvist genåbnede. 

Natten til søndag måtte flere patruljer afbryde et masseslagsmål på Torvet i Silkeborg. 

- Værtshusene lukker klokken 22, og klokken 22:53 har vi en episode på Torvet i Silkeborg, konstaterer vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

- En anmelder ringer og siger, at der er flere personer i slagsmål. Helt op til 20 stykker ifølge anmeldelsen. Så vi sender nogle patruljer mod Silkeborg, siger Ole Vanghøj. 

Da patruljerne kom frem til Torvet her i det centrale Silkeborg flygtede en del af de forsamlede mænd. Ifølge vagtchefen er der tale om unge mænd først i tyverne, som alle vurderes at være berusede. 

- Vi ved ikke præcis, hvad der ligger til grund for slagsmålet. Det er nogle grupperinger, der har mødtes på vej hjem fra værtshus, og så tager det ene ord nok det andet, siger Ole Vanghøj. 

- Vi forsøger at få styr på de personer, der er dernede. Under det arbejde er der en person, der forsøger at nikke en af kollegaerne en skalle. Derudover vil han ikke lade sig anholde, så udover at blive sigtet for at forsøge at begå §119 vold mod en politibetjent, bliver han også sigtet for at modsætte sig anholdelse, forklarer Ole Vanghøj. 

Den unge mand råber også "ukvemsord" efter betjentene, som også koster ham en sigtelse efter straffelovens §121.  

I alt bliver tre sigtet efter slagsmålet. 

Udover manden, der gik til modangreb på politiet, bliver også en ung mand sigtet for at blande sig i optrinnet. På ham fandt politiet i øvrigt euforiserende stoffer, som han også bliver sigtet for besiddelse af. 

Endnu en mand blev sigtet efter balladen på Torvet for at råbe skældsord efter politifolkene og for at blande sig i en politiforretning, fortæller vagtchefen.