Efter kritiseret video: Ansatte på Schuberts Minde modtager dødstrusler

Efter offentliggørelsen af en video, hvor en ansat råber af et barn, bliver de ansatte på Schuberts Minde nu truet. Bestyrelsen mener, det er over grænsen.

- Synes du, det her er fucking sjovt, hva’? Synes du, det er sjovt? Du skal krafteddermame ikke grine af mig. Gå ind i stuen!

Sådan lyder det i en meget omdiskuteret og delt video, som TV MIDTVEST fortalte om for to uger siden. I videoen kan man høre en medarbejder på behandlingshjemmet Schuberts Minde i Ringkøbing, som råber og skælder ud på et eller flere af de børn, der bor på stedet.

Videoen blev startskuddet til en heftig debat om, hvor grænsen for pædagogindblanding generelt bør gå og mere specifikt om forholdene på Schuberts Minde er gode nok.

Det har skabt en ubehagelig situation for de ansatte på Schuberts Minde, hvor chikane og trusler er blevet en del af hverdagen.

- Der foregår noget meget uheldigt og upassende overfor de medarbejdere, som er på Schuberts minde, og det skal vi have sat en stopper for, siger Jesper Skovhus Andersen, der er næstformand i bestyrelsen for Schuberts Minde.

Han tager stærkt afstand fra den måde, som den ansatte i den omdiskuterede video opfører sig på - men:

- Det er stadigvæk i min verden ikke noget, der berettiger til personlig hetz, chikane og trusler på livet, telefonterror og den slags ting. Det er ikke i orden, siger Jesper Skovhus Andersen.

Demonstration: Ligegyldig eller nødvendig?

Mange har givet udtryk for, at der er problemer med stedet, og i næste uge har 56 personer tilmeldt sig en demonstration for at støtte børnene på stedet.

- Inden for relativt kort tid har der været to episoder, hvor der i det ene tilfælde er en ansat, som råber af et barn og i det andet tilfælde har været en magtanvendelse, så det her er ikke et enkeltstående tilfælde. Demonstrationen handler ikke om at optrappe en konflikt. Den handler om, at vi skal have en ordentlig dialog i gang, siger Chenette Schou Tideman, som har arrangeret demonstrationen.

Demonstrationen er da også velkommen, men fra bestyrelsens side bliver den opfattet som nærmest ligegyldig. Ifølge bestyrelsen er der blevet ryddet op i butikken, efter der er kommet en ny ledelse.

- Selvfølgelig har de ret til at demonstrere, men de demonstrerer mod en institution, som ikke er der mere. Vi gør alt hvad vi kan for at sikre os, at vi har de pædagoger, der skal til, og at de har den nødvendige efteruddannelse, siger Jesper Skovhus Andersen.

Kritikerne holder dog fast i, at der stadig er problemer på Schuberts Minde, som skal håndteres.

- Jeg ved godt, der er kommet en ny ledelse til, men den har været der i et år. Vi har brug for, at der sker noget, så børnene føler sig trygge og ikke stikker af. Så der er stadig noget galt, siger Chenette Schou Tideman.

Debatten om Schuberts Minde fortsætter torsdag aften, når der er demonstration foran institutionen.