Hvide Sande fyldt med klassisk musik

I Hvide Sande lyder tonerne af klassisk musik de næste fire dage til Late Summer Festival.

Skolernes sommerferie er slut, men i Hvide Sande betyder det, at årets Late Summer Festival er i gang. En festival, hvor den klassiske musik flyder i stride strømme på vestkysten frem til den 16. august.

Festivalen opstod i 2014, hvor den med stor succes blev afholdt i København, men med visionen om at tilbyde vestjyderne såvel som turisterne en klassisk musikoplevelse på højt niveau valgte arrangørene, at Hvide Sande skulle danne rammerne.

Målet var klart; at bidrage til at mindske uligheden på den kulturelle front i Danmark.

- Hvide Sande er et helt unikt sted, som vi ser meget frem til at besøge endnu en gang. Udover de fantastiske omgivelser som området tilbyder, er det et helt specielt sted at byde velkommen til lokale såvel som gæster. Her kan alt lade sig gøre, siger Anette Slaatto, som sammen med sin ægtefælde Helge Slaatto er kunstnerisk leder af festivalen.

En anderledes koncertoplevelse

I alt spilles der 7 koncerter i perioden 12. – 16. august – og spillestederne på vestkysten skiller sig noget ud fra de sædvanlige rammer.

Udover åbnings- og afslutningskoncert i Helligåndskirken spilles der også koncerter i Vestjysk Bank, Lyngvig Fyr, Haurvig Kirke, Hvide Sande Sportsfisker Center og Anker Fjord Hospice. 

Programmet præsenterer en række nationale- og internationale musikere: Den Danske Klarinettrio, Duo Ventus, Kv.Arken, Michala Petri, Bjarke Mogensen, Kyoko Hashimoto, Helge Slaatto, Anette Slaatto, Jonathan Slaatto, Signe Asmussen samt komponisten Sunleif Ramussen.

Hele programmet for Late Summer Festival 2019: 

Nationale og internationale kunstnere optræde i nye rammer i Hvide Sande.