Morsø Kommune undersøger drab

En 24-årig kvinde er fortsat sigtet for at have dræbt sin nyfødte baby, og Morsø Kommune har nu undersøgt sagen.

Den første redegørelse fra forvaltningen i Morsø Kommune i sagen om den 24-årige psykisk handicappede kvinde, der er sigtet for at have dræbt sit spædbarn i Nykøbing i fredags, er nu færdig.

- Jeg kan ikke sige, om vi har gjort det godt eller skidt. Men jeg har arbejdet sammen med vores forvaltning i ni år, og jeg har ikke noget at bygge mistillid på. Vi kender pigen og følger sagen, og nu tager vi hånd om pigen. Der har været mange fagpersoner inde over, og hvis vi havde haft en mistanke om noget, så var hun blevet undersøgt, siger Michael Dahlgaard, formand for Det Sociale Udvalg i Morsø Kommune til TV MIDTVEST.

Politiet fik anmeldelsen om drabet på babyen af et familiemedlem til den 24-årige lørdag den 27. september kl. 10.22. Den 24-årige kvinde er sigtet for barnedrab, jf. straffelovens § 238, stk. 1 og vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Hverken den 24-årige eller hendes familie vidste, hun var gravid, og hun fødte derfor alene fredag den 26. september. Hendes mentale tilstand gør, at hun ved fødslen forholdt sig passivt til barnet. Drabet på babyen fandt sted i en lejlighed på Møllevænget i Nykøbing. Her blev babyen fundet i to plasticposer med en knude på.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser desuden, at obduktionsrapporten ikke vil blive offentliggjort af hensyn til sagens karakter, og der bliver ikke givet yderligere oplysninger, før sagen er efterforsket færdig.