Blå varevogn og fire mænd med bandana skaber frygt på Mors

Både en mor, skole og politi er opmærksomme på fire mænd i en blå varevogn i Nykøbing, der følger efter børn.

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget tre uafhængige anmeldelser af den samme mørkeblå varevogn på gule plader og fire unge mænd iført hættetrøjer og bandana, der har fulgt efter tre 11-årige børn i Nykøbing. 

- Vi er ved at undersøge, hvad det er for noget, siger politikommissær Jørgen Jensen ved lokalpolitiet i Thisted. 

En bekymret mor har delt sin datters oplevelse på facebook for at advare andre. Opslaget er indtil videre delt over 900 gange.

- Min datter og hendes kammerat har begge haft en ubehagelig oplevelse, som jeg med aftale fra politiet har fået lov at dele her på fb, skriver Nanzie Andersen fra Nykøbing blandt andet og uddyber oplevelsen.

- Forrige søndag er min datter på vej hjem af Jernbanevej, da en mørkeblå varevogn kører stille efter hende, hvorefter den kører ind på p pladsen mellem kommunen og fjordglimt, og føreren hopper ud og følger efter min datter. Han følger efter hende et godt stykke hen mod Aldi, hvor hun løber ind og ringer efter mig. I går er hendes kammerat omme og lege på MC Holms skolen, hvor 4 unge drenge/mænd begynder at følge efter ham, og den blå varevogn dukker op igen, skriver hun.

Foruden de to tilfælde Nanzie Andersen omtaler er politiet altså bekendt med endnu et tilfælde. I alle tre tilfælde er det lykkedes for børnene at flygte fra varevognen og de fire mænd. De tre episoder er sket på Jernbanevej og ved M.C. Holms Skole i Grønnegade. 

Har prøvet det før: Skole advarer 

M.C. Holms Skole i Nykøbing skriver på deres facebookside, at de også er opmærksomme på episoderne, og at de har skærpet opmærksomheden omkring skolen.

Det er ikke første gang, at skolen oplever en lignende episode. Endda også med en blå bil involveret. I 2016 oplevede skolen flere tilfælde med en mand i 50'erne, der forsøgte at komme i kontakt med elever på skolen.

Politi holder vågent øje med området

Politiet oplyser, at de anslår de fire mænd som værende i 20'erne og med anden etnisk herkomst end dansk. Politiet ser ikke nødvendigvis mændene som børnelokkere, men at der også kan være tale om, at mændene bevidst ønsker at skræmme børnene. 

- Vi arbejder meget på at finde frem til mændene, for det er utrygt for børnene og deres forældre. Vi har sat ekstra patruljer til at holde øje med området, fortæller Jørgen Jensen.

Har du oplevet noget kan Midt- og Vestjyllands Politi kontaktes på telefon 114.