Trafikforhandlinger: Dybere Limfjord

En dybere sejlrende skal sikre, at de store fragtskibe kan sejle helt ind i Limfjorden.

Venstre vil kæmpe for at forbedre indsejlingsmulighederne til industihavnene i Limfjorden. Under den kommende uges forhandlinger om et nyt trafikforlig vil partiet foreslå en uddybning af sejlrenden i Limfjorden fra fire til fire-en-halv meter.

- Hvis vi kan bidrage til en dybere sejlrende og det kan bidrage til, at havnene blomstrer endnu mere, så kan vi øge beskæftigelsen, og det er uhyre vigtigt i vores landsdel, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Venstre vil i første omgang afsætte 700.000 kroner til en analyse, der skal undersøge nødvendigheden af en uddybning. Herefter vil partiet reservere midler til at gøre Limfjorden dybere - en udgift, der i følge partiets trafikordfører formentlig vil løbe op i godt 160 mio. kr.

Radikale: Ingen øremærkning

Den radikale trafikordfører, Andreas Steenberg, er med på ideen om at analysere behovet for en dybere Limfjord - men køber ikke Venstres forslag om allerede nu at øremærke midler til en eventuel uddybning.

- Jeg synes vi skal begynde med at analysere samfundsøkonomien - at finde ud af, om det kan betale sig - og så tage den derfra, siger Andreas Steenberg.

I Limfjordshavnene håber man, at den kommende uges trafikforhandlinger vil kaste en uddybning af sig.

- Vi er nødt til at gøre noget, hvis vi vil bevare havnene, siger Jens Peder Hedevang, formand for de vestlige havne i Limfjorden.

Venstre vil have uddybet sejlrenden i Limfjorden. Det vil forbedre indsejlingsmulighederne til industrihavnene

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.