Medier: Pape bliver justitsminister, Kristian Jensen får finans

Søndag aften begyndte de første forlydender om ministerposter til de midt- og vestjyske MF'ere at florere.

Kristian Jensen skal ikke længere være udenrigsminister. Det er dagbladet Politiken, der erfarer at Herning-politikeren er udset til at være ny finansminister i den borgerlige trekløver-regering, der præsenteres for hendes majestæt Dronningen mandag formiddag.

Og Kristian Jensen er ikke den eneste politiker fra Midt- og Vestjylland, der påvirkes af regeringsdannelsen. Den konservative formand Søren Pape skal også have et ministerium. Han vil ikke selv oplyse hvilket, men TV 2 erfarer, at han skal overtage justitsministeriet fra Søren Pind.

Politiet står til at blive styrket i det nye regeringsgrundlag, og det bliver altså med den konservative Viborg-politiker i spidsen.

Se interview med Søren Pape fra TV MIDTVEST 19:30 søndag aften

Der er endnu ikke nogen medier, der har oplysninger om, hvad der sker med nuværende integrationsminister Inger Støjberg fra Skive, uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs fra Holstebro og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fra Hvide Sande - eller om der skulle komme ministerposter til andre regionale politikere som for eksempel Venstres nuværende gruppeformand Søren Gade fra Holstebro eller Liberal Alliances landsformand Leif Mikkelsen fra Sinding ved Silkeborg.

Søren Pape har mulighed for at nedlægge sit folketingsmandat, når han bliver minister. Hvis han gør det, går mandatet videre til den konservative førstesuppleant i Vestjyllands Storkreds. Det er Orla Østerby, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Lemvig kommune.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.