Lempelse af sommerhuslov kan skabe aktivitet på landet

Lovændringer skal gøre det nemmere for folk at bo i deres sommerhus året rundt. En positiv udvikling mener Landdistrikternes Fællesråd

Påsken er over os, og sommerhuse rundt i landet er blevet indtaget af feriefolket. Det er positivt for landdistrikterne, som oplever øget aktivitet og omsætning i de lokale butikker og restauranter, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.
    
Pensionister får nu mulighed for at bo fast i deres sommerhuse efter blot et års ejerskab, en meget positiv udvikling mener Landdistrikternes Fællesråd. 
    
Rådet støtter op om flere dele af den nye planlov, som træder i kraft omkring 1. juli i år. Den giver nemlig den voksende gruppe af pensionister lov til at bo i deres sommerhus hele året efter kun et enkelt års ejerskab.
    
Hidtil har det været et krav, at man har ejet sit feriehus i mindst otte år for at gøre det til helårsbolig. Nu kan mange i stedet sælge helårsboligen og flytte næsten direkte ud i et nykøbt sommerhus. I øjeblikket bliver 21.453 sommerhuse brugt som helårshuse i Danmark, og det tal skal gerne stige, hvis det står til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og regeringen.  
    
Lempelsen af sommerhusloven vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der håber, at det vil bidrage til øge incitamentet for at være sommerhusejer og samtidig skabe bidrage til omsætningen i landdistrikterne.
    
- Vi er meget glade for forslaget, som vil gøre det nemmere for pensionister at være sommerhusejere, sætte mere gang i markedet og understøtte det lokale erhvervsliv, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.
    
Oveni forbedres mulighederne for at låne til sommerhus, sommerhussæsonen forlænges, og der åbnes op for byggeri af 1000 nye sommerhuse.
    
- Det meget positivt, at regeringen vil gøre det mere attraktivt at være sommerhusejer. Det vil betyde flere turister til sommerhusområderne, siger Steffen Damsgaard. 
    
Turisterne bruger for mere end 95 mia. kroner i Danmark årligt og skaber omkring 115.000 arbejdspladser.
    
Regeringen lægger i sit grundlag op til forskellige initiativer, der skal skaffe flere turister til Danmark. Det skal blandt andet være nemmere at finde rundt i landet, ligesom der skal iværksættes en mere effektiv markedsføring.