Københavnerkommuner: Stop pengestrømmen til Jylland

34 københavnske kommuner går nu med en helsidesannonce til kamp mod det, de mener, er en pengestrøm mod Jylland.

Det er urimeligt og forskelsbehandling, når kommuner i Storkøbenhavn hvert år skal sende milliarder i retning af de jyske kommuner, og nu skal der sættes en prop i pengestrømmen. Det skriver berlingske. 
    
Sådan lyder det opsigtsvækkende opråb fra 34 storkøbenhavnske kommuner i en helsidesannonce i fredagens Berlingske, hvor kommunerne i fællesskab siger fra over for det nuværende udligningssystem.

Under rubrikken »Stop pengestrømmen til Jylland« problematiserer kommunerne, at Folketinget siden 2007 har rykket flere og flere penge fra hovedstadsområdet til Jylland. I 2018 13,3 milliarder kroner.
    
Ifølge kommunerne betyder det blandt andet, at deres borgere ender med et mindre månedligt rådighedsbeløb end borgere bosat i de jyske kommuner, som de 34 storkøbenhavnske kommuner sender udligning til.
    
- Annoncen indrykker vi, fordi vi 34 kommuner har mistet tålmodigheden med, at vi fortsat skal sende rigtig mange milliarder af sted til jyske kommuner i udligning, siger borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S).
    
- Det er et oprør fra hovedstadsområdet, hvor vi klart og tydeligt siger, at nok er nok.