'Det kan gå ud over alle': Hjertepatient er forarget over hærværk på hjertestarter

Én af hjertestarterne i Vinderup er blevet udsat for hærværk, og det har fået Karina Christiansen til at komme med et opråb.

- Denne form for hærværk er særdeles frastødende.

Sådan lyder budskabet fra Karina Christiansen fra Vinderup. 

Søndag morgen var hun ude at gå en tur, da hun opdager, at hjertestarteren ved Hotel Vinderup er blevet udsat for hærværk.

Plastikkassen, der beskytter hjertestarteren, er smadret, og den hårde medfart har gjort hjertestarteren defekt.

- Helt ærligt, hvem filan er det, der finder på sådan noget. Uanset hvilken tilstand man er i, så burde man have så meget tilbage mellem ørene, at man ikke gør sådan noget, siger Karina Christiansen om hændelsen. 

Synet fik hende både til at kontakte politiet, skrive et opslag på Facebook i den lokale Facebook-gruppe og kontakte TV MIDTVEST.

quoteDet kunne være personens egen mor eller en anden pårørende, som har brug for den næste gang. Det kan gå ud over alle.

Karina Christiansen, førtidspensionist og Giv Liv-instruktør. 

Karina Christiansen mener nemlig, der skal fokus på, at denne form for hærværk kan have et dødeligt udfald.

- Der er andre hjertestartere i byen, men når der er nogen, der har brug for hjælp, kan de minutter, det tager at køre hen til den næste, være de afgørende, siger hun.

Har selv hjertesygdom tæt inde på livet

Karina Christiansen er selv hjertepatient og har indopereret en pacemaker. Hun er også en såkaldt hjerteløber, der kan blive kaldt ud, hvis der er hjertestop i nærområdet. Derudover underviser hun selv i førstehjælp og brug af hjertestartere.

- Man bliver bare sur på sådan en person, der ikke tænker sig om. Det kunne være personens egen mor eller en anden pårørende, som har brug for den næste gang. Det kan gå ud over alle, siger Karina Christiansen.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter over for TV MIDTVEST, at hærværket på hjertestarteren er blevet meldt til politiet. Den første anmeldelse kom ind lørdag aften kl. 23.45.

Ifølge hjemmesiden Hjertestarter.dk er der i alt ti hjertestartere i Vinderup. I hele landet er der på nuværende tidspunkt 20.484 hjertestartere.

Hjertestarterne gør det muligt for frivillige hjerteløbere og andre at yde førstehjælp ved hjertestop, indtil hjælpen når frem. Hvis du oplever et hjertestop, skal du altid starte med at ringe 112.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.