Omfartsvej rykker tættere på – men én ting driller ved arbejdet

Omfartsvejen skal gøre køretiden mellem Skive og Herning kortere, ligesom den skal aflaste Haderup for tunge, gennemkørende trafik.

Det er snart så tæt på, at man kan mærke det. Men man skal nok ikke komme for tæt på, for så kan det gå galt.

På den nye omfartsvej rundt om Haderup kommer man nemlig til at måtte køre 100 kilometer i timen på bestemte steder.

Der går dog stadig lidt tid, før de hastigheder er sikre at køre på den 7,5 kilometer lange strækning. Men det kommer tættere på.

I dag, torsdag, var der gang i en af de absolut sidste processer, før vejen kan åbnes: Lægning af asfalten.

- Vi er nu så langt, at omfartsvejen for alvor begynder at tage form. Vi er ved at lægge asfalt på det sidste stykke, vi mangler. Det er efter planen, at når vi kommer til sommerferien, er der lagt al asfalten på omfartsvejen, så vejen er klar til at få sat de sidste ting op – altså vejudstyr, autoværn, skilte og andet udstyr – efterfølgende, forklarer seniorprojektleder John Kjærsgaard fra Vejdirektoratet.

Én ting driller med arbejdet

Omfartsvejen skal gøre vejen mellem Herning og Skive to kilometer kortere, end den er i dag. Når den står færdig, kan beboerne i Haderup se frem til mindre trafik, og bilisterne kan glæde sig over tre minutters kortere rejsetid.

Men før, bilisterne på strækningen kan se frem til den kortere rejsetid, skal det sidste arbejde laves.

Det står blandt andre asfalttøren Claus Larsen for.

Han siger, at det kræver utrolig meget planlægning og koordinering at lave en omfartsvej, men at det, de har gang i nu – at lægge asfalt – som sådan ikke er noget problem.

Til gengæld er der en enkelt ting, der driller.

- Det er varmt. Rigtig varmt. Men det må vi lære at leve med, for det kan vi ikke lave om, fortæller asfalttøren.

Foruden at gøre rejsetiden kortere mellem Herning og Skive, skal omfartsvejen aflaste Haderup for den tunge, gennemkørende trafik, der kører mellem Skive og motorvejsnettet ved Herning. Haderup vil derfor opleve mindre trafik og mindre støj gennem byen, når vejen er færdig.

Omfartsvejen bliver på 7,5 kilometer. 5,5 kilometer får status af motortrafikvej, og som noget helt nyt får man her lov til at køre 100 kilometer i timen. Den normale hastighed på en motortrafikvej er 90 kilometer i timen, men politikerne har besluttet som et forsøg at sætte hastigheden op, og det er så op til Vejdirektoratet at sørge for, at det ikke går ud over trafiksikkerheden.

 
 
Foto: Vejdirektoratet

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.