Facebook hjalp: Fik ringe retur

Politiets efterlysning på Facebook gav pote - Irma og Ulrik fik deres forlovelsesringe tilbage.

Et ægtepar fra Herning har fået deres stjålne forlovelsesringe tilbage - takket være politiets efterlysning på Facebook.

Ringene var en del af udbyttet, da politiet den 4. september anholdt fire litauere i et sommerhus i Fjand. I og omkring sommerhuset fandt betjentene en del tyvekoster og i et forsøg på at finde frem til ejerne, lagde politiet billeder af tyvekosterne ud på Facebook.

Navnene Irma og Ulrik var indgraveret i forlovelsesringene, og da Lars Groth, der er partner i firmaet Geomatic, så efterlysningen på Facebook, gik han i aktion for at finde ejerne.

Fandt Ulrik og Irma i Herning

- På grund af mit arbejde har jeg adgang til Ejendomsstamregisteret, som jeg slog op i. Jeg fandt ud af, at der bor et par, der hedder Ulrik og Irma på en adresse i Herning. Jeg fandt telefonnummeret og fik fat i Irma, som blev meget glad, fortæller Lars Groth til www.politi.dk.

Irma, der hedder Jørgensen til efternavn, siger til politiets hjemmeside, at hun er meget glad for at få forlovelsesringene tilbage. Ringene blev stjålet under et indbrud, da familien var i sommerhus.

- Folk vil gerne hjælpe

Vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi er godt tilfreds med, at politiets efterlysning på Facebook gav pote.

- Det viser bare, at folk gerne vil hjælpe.  Facebook er en af de muligheder, vi kan bruge, og i denne sag viste det sig at være effektivt. Når vi har så mange tyvekoster, er vi afhængig af borgernes hjælp, siger Michael Kjeldgaard til tvmidtvest.dk.