Blev mobbet som barn: Nu sælger hun Døves Jul for at støtte døve

De sidste 25 år har Lis Baden Nørgaard gået rundt til huse og solgt magasinet Døves Jul for at samle penge ind til Døveforeningen. Hun voksede nemlig selv op med døre forældre.

Hver jul går Lis Baden Nørgaard fra dør til dør og sælger magasinet Døves Jul for at støtte Døveforeningen. Hun er efterhånden blevet 85 år og går ikke nær så hurtig som tidligere, men det kan ikke ses på salgstallene. De er høje som altid.

- Jeg har solgt 500 i år, og jeg kunne have solgt 100 mere. De 500 solgte jeg i løbet af 14 dage, fortæller Lis Baden Nørgaard.

Pensionisten fra Sunds har solgt bladet de sidste 25 år, så rutinen og salgstaktikken er i orden.

- Jeg går en tur om formiddagen, men ikke når folk sover middagssøvn. Så går jeg igen en tur om eftermiddagen og igen om aftenen.

Voksede op med døve forældre

Pengene fra salget af magasinet går til Døveforeningen. Lis Baden Nørgaard vil gerne støtte de døve og deres pårørende, som ikke altid har det nemt.

Supersælgeren fra Sunds voksede selv op med to døve forældre, og hun husker tydeligt hvilke problemer, det skabte for hende som barn.

- Jeg blev mobbet i skolen, kan jeg godt sige dig. Den første time om morgenen i skolen havde jeg så ondt i maven, fordi vi skulle kunne salmeversene udenad. Jeg havde jo ingen til at høre mig derhjemme, så jeg kunne dem ikke.

Til næste år kommer Lis Baden Nørgaard igen til at gå gaderne i Sunds tynde, og der vil hun sælge endnu flere magasiner.

- Hvis alt går vel, så kommer salget forhåbentlig til at gå endnu bedre næste år.

Her kan du se Lis Baden Nørgaard charmere sig ind på en køber.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.