1.000 har skrevet under: Støttegruppe vil have fyrede Fredberg genansat

Omkring 1.000 har skrevet under på, at de ønsker Ulrich Fredberg genansat, samt hospitalsledelsen og koncerndirektøren fyret.

Endnu engang bliver der skrevet et kapitel i sagen om den fyrede overlæge på Silkeborg Sygehus, Ulrich Fredberg. I mandags gik Facebook-gruppen ’Støt Silkeborg Sygehus’ nemlig i luften. Siden da er det gået stærkt, og fredag eftermiddag har gruppen flere end 6.300 medlemmer.  

- Vi er meget ydmyge, og vi synes, det er enestående, lyder det fra Teresa Jørgensen. 

quoteJeg synes, det er himmelråbende uretfærdigt, hvad der er sket med Fredberg. Med de resultater, han har haft på sygehuset, er det dybt underligt, at han skal straffes for det.

Erik Lauritsen, tidligere patient, Silkeborg Sygehus. 

Hun og Alf Bansmann er de to initiativtager bag Facebook-siden og en underskriftindsamling med fire punkter på nettet, der fredag formiddag havde knap 1.000 underskrifter.

Det første punkt lyder på, at Ulrich Fredberg skal tilbydes genansættelse, mens et andet punkt kræver at hospitalsleden og koncerndirektør, Ole Thomsen, skal afskediges.

- Vi har taget initiativet, fordi vi i længere tid har snakket om, at vi måtte gøre et eller andet for sygehuset. Så kom dråben, der fik bægeret til at flyde over - det var Fredberg-sagen, lyder det fra Alf Bansmann.

Tema

Fredberg-sagen

- Nok er nok. Det der er så uberettiget og grim en opsigelse, at andre læger simpelthen ikke må udsættes for det samme. Det er heksejagt, siger Teresa Jørgensen. 

De fire punkter i underskriftindsamlingen 

Patienter bakker op om Fredberg

Også flere patienter har vist deres sympati over for den fyrede overlæge på Facebook. En af dem er Erik Lauritsen fra Funder, der efter en blodprop i sin lyske blev sendt til undersøgelse på diagnostisk center i Silkeborg for at få undersøgt, om blodproppen var kommet af kræft. 

quoteNok er nok. Det der, er så uberettiget og grim en opsigelse, at andre læger simpelthen ikke må udsættes for det samme. Det er heksejagt.

Teresa Jørgensen, initiativtager, 'Støt Silkeborg Sygehus'

- Det tog tre timer, så var man frikendt. Det er jo en meget, meget effektiv måde at komme af med sine bekymringer på, siger Erik Lauritsen. 

Den tidligere patient står derfor udforstående overfor fyringen af ledende overlæge på diagnostisk center, Ulrich Fredberg.

- Jeg synes, det er himmelråbende uretfærdigt, hvad der er sket med Fredberg. Med de resultater, han har haft på sygehuset, er det dybt underligt, at han skal straffes for det.

- For mig at se, er der ikke andet at gøre end, at sygehusledelsen må gå af, og Fredberg må genansættes.

To silkeborgensere har taget initiativ til en underskriftsindsamling og en Facebook-gruppe, der blandt andet kræver fyrede Ulrich Fredberg genansat.