Hotelejer uforstående overfor hjælpepakke: - En stor skuffelse

Strammere coronaregler påvirker igen restaurations- og hotelbranchen. Regeringens nye hjælpepakke hjælper kun med løn, hvis man lukker helt, og det frustrerer hotelejer i Hurup.

Alle coronarestriktioner gælder frem til 2. januar, og forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10.

Med de skærpede coronaregler er der fulgt en hjælpepakke, hvor regeringen tirsdag aften blev enige om at afsætte yderligere otte milliarder kroner til erhvervs- og kulturlivet.

Men hjælpepakken er ikke tilstrækkelig, mener Michael Thinggaard Madsen, der ejer Hotel Tinggaard i Hurup. 

- Det var en stor skuffelse. Det var slet ikke det, jeg havde regnet med. Når de nu har forhandlet så længe om den her nye hjælpepakke, så havde jeg egentlig troet, at det var noget, vi kunne bruge til noget i restaurationsbranchen, fortæller han til TV MIDTVEST. 

- Fortsætter det, bliver det uhyggeligt

Han kritiserer især, at der i pakken kun er lønkompensation til de virksomheder, der bliver nødt til at lukke helt.

Hos Hotel Tinggaard går 45 procent af det indtjente til løn, og med et forsamlingsforbud på 10 personer, kan de ikke længere afholde julefrokoster og større arrangementer i vintermånederne, og det kommer til at koste 50 procent af omsætningen, lyder det.

FAKTA: HOVEDPUNKTER I NY AFTALE OM HJÆLPEPAKKER

Staten har besluttet at skrue på hjælpen, så der indtil januar bliver givet mere til de faste udgifter på bekostning af lønkompensation.

- Man har nogle faste udgifter, og dem kan man ikke komme af med, uanset om hotellet er fyldt, eller der kun er to værelser booket. Den nye aftale fra i går der tilbyder vi fra statens side at betale op til 90 procent af regningen på de udgifter. Det sidste der er tilbage, det er så lønudgiften. Der kan virksomhederne bruge arbejdsfordelingsordningen, hvor man deles om det arbejde, der er tilbage. Nogle må så gå hjem på forhøjede dagpenge, mens andre klarer det, der er tilbage, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup. (S)

Michael Tinggaard Madsen er uforstående overfor, hvorfor man i foråret fik hjælp til løn, når man ikke får det samme nu.

- Vi har tjent gode penge hen over sommeren, og vi kan også godt klare os igennem de første uger med de kompensationspakker, der ligger der nu. Men hvis der ikke kommer en lønkompensationspakke, og det her fortsætter resten af året og ind i næste år, så bliver det virkelig uhyggeligt, siger han.

Du kan se Michael Tinggaard Madsens opråb på Facebook herunder.