Søredning hædret på nye frimærker

I dag præsenterede Post Danmark to spritnye frimærker, som hædrer den danske Søredningstjeneste. Lanceringen var stor dag for en gruppe frimærkesamlere.

210312frimarke.jpg

De to nye frimærker på henholdsvis seks og 11 kroner af søredningstjenesten er skabt under temaet Norden ved havet.

 - Vi har de seneste år kørt frimærke-temaet Norden ved havet sammen med de øvrige nordiske lande. Det har resulteret i en række smukke og vedkommende motiver, og i dette tilfælde nu også tilsat masser af drama og dynamik, siger Lene Reipuert, der er chef for Post Danmark Frimærker.

Stor dag for samlere

Der var udvalgt 100 dedikerede filatelister til lanceringen af frimærkerne på Flyvestation Karup.

De specielt inviterede frimærkesamlere fik mulighed for at købe den særlige førstedagskonvolut med begge frimærker for en 50'er.

Det var en særlig dag for frimærkesamler Erik Bjørnsholm Christensen fra Bjerringbro. Der var nemlig kun 500 af de særlig nummeret kuverter med de nye frimærker.

 - Der bliver ikke udgivet ret mange af dem, så der er ingen tvivl om, at de bliver meget værd, siger Erik Bjørnsholm Christensen.

Motiverne på frimærkerne er fotograferet af Steen Larsen. Han stod også bag Norden-frimærker i 2010. Det er Eskadrille 722, som er det centrale fokus på frimærkerne.

 Det var en stor dag for de 100 filatelister, som var til Flyvestation Karup. Se indslaget her:

2:08
Redningshelikopteren her redder liv hvert år. Den indsats synes post Danmark så godt om, så søredningstjenesten i dag kom på frimærke.