Skive-hest i verdens hårdeste løb

Om præcis en uge skal travhesten Tumble Dust løbe med om sejren i verdens hårdeste travløb

StutteriDust.jpg

Hesteopdrætterne og travtrænerne omkring Skive bliver ved med at levere heste i verdensklasse. Nu er det Tumble Dust, der turnerer rundt fra sejr til sejr på Europas store travscener.

I næste weekend er Tumble Dust med i verdens hårdeste travløb, Prix d'Amerique i Paris. Det er et løb med en førstepræmie på 450.000 Euro, og ikke siden Tarok har en dansk hest været på startlisten.

- Når man kommer ned i et af de største internationale løb, der findes, så er det klart, at så får man sit navn på landkortet, siger Thomas Lind-Holm fra Stutteri Dust i Skive. Det er ham, der har opdrættet hesten.

Rekorden i derbyet

Tumble Dust er født og opdrættet på Stutteri Dust i Skive, og derfra blev den solgt til en svensker, så den i dag bor i Malmö. Men på trods af det svenske ejerskab, ryger der stadig præmiepenge til Skive, hver gang den vinder. Og opdrætterens navn bliver hver gang lidt mere interessant i hele branchen.

I august vandt Tumble Dust derbyet i Charlottenlund i den bedste tid nogensinde. Og på søndag rejser Thomas Lind-Holm med til Paris for at se, om travstjernen kan levere endnu et stort resultat.

- Jeg er meget, meget spændt. Det er helt sikkert. At se Dannebrog vejre dernede på travbanen, det bliver stort, siger den stolte opdrætter fra Skive.

Da Tarok var med, blev den nummer fire. Bookmakerne tror på en 12. plads til Tumble Dust, men ejeren håber på lidt mere.