S: Løkke læner sig op ad nyt samråd om kvotekonger

Formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening siger, at bidrag til Løkkefonden førte til møde med Løkke.

Simon Kollerup (S) mener, at fiskeriformands udtalelser i debatprogram giver anledning til at overveje nyt samråd.
Simon Kollerup (S) mener, at fiskeriformands udtalelser i debatprogram giver anledning til at overveje nyt samråd.
Foto: TV 2

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nærmer sig endnu et samråd om sine relationer til de såkaldte kvotekonger.
    
Det mener Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, efter at formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening i Debatten på DR2 har udtalt, at bidrag til Løkkefonden førte til et møde med statsministeren tilbage i januar 2016.
    
- Jeg tror ikke, jeg tager munden for fuld, hvis jeg siger, at de nye afsløringer, som giver Lars Løkke Rasmussen et kæmpe stort forklaringsproblem, og som underminerer hovedforklaringen på det seneste samråd, betyder, at statsministeren læner sig op ad en nyt samråd, siger Kollerup.

I onsdags var Løkke indkaldt til et samråd i Folketinget. Her skulle han forklare sine relationer til de såkaldte kvotekonger - fiskere, der sidder på mange fiskekvoter.
    
Løkke afviste, at man kan købe sig til indflydelse hos ham eller regeringen.
    
I torsdagens udgave af Debatten på DR2 udtalte Kurt Madsen, der er formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening, at et bidrag til Løkkefonden førte til, at en gruppe fiskere i 2016 fik et møde med statsministeren.
    
Løkke har stiftet Løkkefonden, som støtter utilpassede drenge. I dag er hans kone bestyrelsesformand for fonden.

På mødet i 2016 drøftede fiskerne og Løkke en presserende dagsorden i dansk fiskeri - nemlig bestanden af den største industrifisk, tobis.
    
I Debatten fik Kurt Madsen følgende spørgsmål: "Så man kan sige, at det faktum, at I bidrager til Løkkefonden og er en del af middagen efterfølgende, det giver jer faktisk det møde med statsministeren?".
    
Hans svar:
- Ja. Det er sådan, jeg ser det.