Politiker risikerer at blive smidt ud af sit eget parti

Dagens byrådsmøde i Ringkøbing-Skjern Kommune kan ende med, at den socialdemokratiske Niels Rasmussen bliver smidt ud af sit parti.

121010NielsRasmussen001.jpg

Budgetforhandlingerne i Ringkøbing-Skjern Kommune har skabt stor splittelse i den socialdemokratiske gruppe. Niels Rasmussen har valgt ikke at stemme for et forlig, som flertallet i den socialdemokratiske gruppe har lavet med Venstre.

- Jeg har nogle holdninger til hvordan Ringkøbing-Skjern Kommune skal køre, og det budgetforlig som man er parat til at indgå med den borgerlige fløj, der synes jeg man giver køl på alt for mange socialdemokratiske synspunkter, forklarer Niels Rasmussen.

Det er blandt andet manglende vilje til at samle administrationen i kommunen og besparelser på det sociale område, der gør, at Niels Rasmussen ikke vil stemme for budgettet.

Sidste byrådsmøde som socialdemokrat

Der er byrådsmøde i Ringkøbing-Skjern Kommune i dag klokken 16, og alt tyder på, at det bliver det sidste for Niels Rasmussen som socialdemokrat, hvis han stemmer mod budgetforliget. Gruppeformand, Karsten Sørensen siger til DR Midt & Vest, at hvis Niels Rasmussen stemmer imod forliget, så ryger han ud af både byrådsgruppen og partiet.