Politiet advarer mod naturbrande - Tænk jer nu om

Fire naturbrande har lørdag hærget i Midt- og Vestjyllands politikreds, og det får nu politiet til at råbe vagt i gevær.

Sommeren 2018 blev en rekordvarm sommer og led derfor også af flere naturbrande end normalt. Nu er sæsonen for naturbrande så over os igen.
Sommeren 2018 blev en rekordvarm sommer og led derfor også af flere naturbrande end normalt. Nu er sæsonen for naturbrande så over os igen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Påsken 2019 ser ud til at blive en aldeles solrig én af slagsen. Det er derfor de fleste danskere, der skynder sig i haven for enten at bekæmpe ukrudt eller tænde op i den ellers støvbelagte grill.

Det varme og tørre vejr har dog alene lørdag været årsag til fire naturbrande i Midt- og Vestjyllands politikreds. Det får nu politiet til at opfordre folk til at være ekstra opmærksom på brandsikkerheden. 

- Vi ved bare, at ukrudtsbrændere og engangsgrille er nogle af de store syndere i forhold til naturbrande. Derfor vil vi gerne opfordre folk til at tænke sig lidt om, fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Sommeren 2018 er én, vi sent vil glemme. 2508 gange gik alarmen hos Danske Beredskaber på meldingen om en naturbrand. Til sammenligning var der i gennemsnit 878 naturbrande i samme periode i årene 2013-2017.

Sæsonen for naturbrande begynder dog allerede typisk i forårsmånederne. Derfor udsendte Danske Beredskaber i sidste uge en pressemeddelelse, hvor de gjorde opmærksom på, at sæsonen allerede var startet.

- Sommeren sidste år var på mange måder helt ekstrem, og der er heldigvis ingen, der siger, det bliver lige sådan i år. Der er dog al mulig grund til at gøre en indsats for at oplyse befolkningen om, hvad man skal være opmærksom på, inden man tænder ild i naturen, så vi forhåbentlig kan holde antallet af naturbrande i år på et minimum, sagde sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard ved den lejlighed i meddelelelsen.

Ved tvivl omkring brandslukning eller udvikling af brand og tilskadekomne bør man altid ringe 1-1-2.