Politiet advarer mod naturbrande - Tænk jer nu om

Fire naturbrande har lørdag hærget i Midt- og Vestjyllands politikreds, og det får nu politiet til at råbe vagt i gevær.

Påsken 2019 ser ud til at blive en aldeles solrig én af slagsen. Det er derfor de fleste danskere, der skynder sig i haven for enten at bekæmpe ukrudt eller tænde op i den ellers støvbelagte grill.

Det varme og tørre vejr har dog alene lørdag været årsag til fire naturbrande i Midt- og Vestjyllands politikreds. Det får nu politiet til at opfordre folk til at være ekstra opmærksom på brandsikkerheden. 

- Vi ved bare, at ukrudtsbrændere og engangsgrille er nogle af de store syndere i forhold til naturbrande. Derfor vil vi gerne opfordre folk til at tænke sig lidt om, fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Sommeren 2018 er én, vi sent vil glemme. 2508 gange gik alarmen hos Danske Beredskaber på meldingen om en naturbrand. Til sammenligning var der i gennemsnit 878 naturbrande i samme periode i årene 2013-2017.

Sæsonen for naturbrande begynder dog allerede typisk i forårsmånederne. Derfor udsendte Danske Beredskaber i sidste uge en pressemeddelelse, hvor de gjorde opmærksom på, at sæsonen allerede var startet.

- Sommeren sidste år var på mange måder helt ekstrem, og der er heldigvis ingen, der siger, det bliver lige sådan i år. Der er dog al mulig grund til at gøre en indsats for at oplyse befolkningen om, hvad man skal være opmærksom på, inden man tænder ild i naturen, så vi forhåbentlig kan holde antallet af naturbrande i år på et minimum, sagde sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard ved den lejlighed i meddelelelsen.

Ved tvivl omkring brandslukning eller udvikling af brand og tilskadekomne bør man altid ringe 1-1-2.

FEM GODE RÅD, NÅR DU BRUGER ILD I NATUREN.