Ny præst skal tro på Gud

Mejdal Kirke indskærper i et jobopslag, at den præst de leder efter skal tro på Gud. Præsteforeningen finder formuleringen problematisk.

Kors.jpg

Menighedsrådet i Mejdal har et helt bestemt krav til deres nye præst, han skal tro på Gud. Det lyder måske meget almindeligt for en præst, men det er faktisk i følge Kristelig Dagblad første gang, at et menighedsråd stiller krav om, at en ny præst skal tro på Gud.

Formanden for Præsteforeningen mener ikke, at den alternative formulering er i orden.

- Det bliver lidt for inderligt. Det minder om formuleringer man brugte om de gamle missionspræster, siger Per Bucholdt Andreasen.

Grosbøll-sagen spøger

Men i Mejdal Kirkes menighedsråd kan man ikke se noget forkert i, at kræve at den nye præst skal tro på Gud. Man har blandt andet skelet til sagen om den tidligere sognepræst Thorkild Grosbøll, der afviste at tro på Gud.

- Vi har skrevet det for at understrege, at vi vil have en præst, som er troende. Det burde være en selvfølge, men det føler vi os ikke helt overbevist om, at det er. Grosbøll-sagen spøger stadig lidt, og der er forskellige holdninger til kristendom og evangeliet blandt præster, siger Karl Georg Pedersen, der er formand for menighedsrådet til Kristeligt Dagblad.

Biskop ville have formuleret opslag anderledes

Biskop Karsten Nissen er heller ikke enig i formuleringen.

- De har villet sige, at de vil have én der står inde for det han prædiker og forkynder. Men jeg ville ikke selv have skrevet det på den måde, siger han.

Biskoppen mener i stedet, at menighedsrådet i Mejdal burde have beskrevet hvilken teologisk retning kirken har. Men Karsten Nissen vil ikke i fremtiden bede menighedsrådene sende deres stillingsopslag til ham, inden de bliver slået op.

- Nej, de skal have deres frihed, siger han.