Markant underskud i Vestjysk Bank

Vestjysk Bank kom ud af 2013 med et stort millionunderskud (opdateret).

Vestjysk Bank kom ud af 2013 med et underskud på 442 millioner før skat. Det fremgår af bankens årsopgørelse, som mandag formiddag er blevet offentliggjort.

Banken har foretaget store nedskrivninger på blandt andet udlån til landbrug og ejendomme. Det har medført et mindre underskud på godt 700 millioner i forhold til 2012. Alligevel er det ikke godt nok.

- Det er på ingen måde tilfredsstillende at levere et underskud for 2013 af den størrelsesorden, lyder det i en pressemeddelelse fra Vagn Thorsager, der er administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank.

Filialer kan stå for skud

Bankens ledelse vil nu arbejde på tiltag, der kan forbedre bankens økonomi. Heri fokuseres der primært på kapitalgrundlaget samt reduktion af aktiviteter, der negativt påvirker bankens betalingsevne.

- Vi kan finde en portefølje af udlån, som vi måske kan finde en køber til. Vi kigger også på, om der er filialer, der vil passe bedre ind til en konkurrent. Måske kan vi sælge en filial med alt, hvad den indeholder. Det er hele paletten, vi kigger på, siger Vagn Thorsager til FinansWatch.

Download bankens årsrapport for 2013 ved at trykke her.

Stimen af negative regnskaber fortsætter, og det tvinger Vestjysk Bank til at åbne op for at sælge ud af både gode kunder og filialer.