Krarup: Børn vigtigere end KL

Venstres succesfulde borgmester i Herning vil ikke være formand for Kommunernes Landsforening.

Op til kommunalvalget har der været skrevet og talt meget om, at venstreborgmester Lars Krarup fra Herning var favorit til at overtage den magtfulde post som formand for Kommunernes Landsforening. Men Lars Krarup er slet ikke interesseret.

- Jeg er meget bevidst om, at jeg vil og insisterer på først og fremmest at være en god far for mine to dejlige børn. Og så har jeg også en stor forpligtigelse, i forhold til de mange stemmer jeg har fået her i Herning, om også at varetage borgmesterjobbet i Herning ordentligt, siger Lars Krarup til TV MIDTVEST.

Forventninger i Venstre

Med over 13.000 personlige stemmer er Herning-borgmesteren en populær herre. Både blandt vælgerne, men også i Venstre.

Venstres næstformand Kristian Jensen pegede inden kommunalvalget over for altinget.dk på Lars Krarup som et oplagt bud på en formand i KL.

Også Esben Lunde Larsen, der er medlem af Venstres gruppebestyrelse på Christiansborg, havde på selve valgaftenen forventninger om, at Lars Krarup ville stille sig til rådighed. Til tvmidtvest.dk sagde Esben Lunde Larsen.

- Det forventes helt sikkert, at han tager imod posten, af Venstre som parti. Og det vil overraske mig meget, hvis han alligevel takker nej.

Nu har Lars Krarup fundet ud af, at formanden for KL i gennemsnit bruger tre dage om ugen på arbejdet. Og det er for meget for Herning-borgmesteren.

- Det er jo ikke sådan, at jeg overhovedet er valgt til at skulle stå i spidsen for kommunvenstre. De valg skal først tages i marts måned næste år, og jeg siger så bare nu, at jeg ikke er en af dem, der er kandidat til det, forklarer Lars Krarup til TV MIDTVEST.

Vil gerne i KL's bestyrelse

Lars Krarup er har i den seneste valgperiode været bestyrelsesmedlem i KL. En post han er klar til igen.

- Hvis det er sådan at Venstres mange nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer og borgmestre rundt omkring, de stadigvæk gerne vil have, at jeg sidder i KL's bestyrelse, så vil jeg meget gerne det. Og det er det landspolitiske for mig. Men jeg er ikke indstillet på at tage det sidste skridt op og blive Venstres etter i det kommunale Danmark, siger venstreborgmesteren fra Herning.