Hest skambidt af kamphund

Kamphunden bed sig fast i hestens forben. Ejeren kunne ikke få hunden til at stoppe.

CIMG1297_type1.JPG

En hest med rytter fra Holstebro Rideklub blev først på eftermiddagen overfaldet af en Staffordshire Bull Terrier.

Tre piger var ude at ride i området Sletten ved Holstebro, da en kamphund i høj fart kom løbende. Den bed sig fast i forbenet på en af hestene. Der opstod panik, hunden blev sparket af hesten men bed sig efterfølgende helt fast ind til benet. Hesten stejlede, og den 19- årige rytter Pernille Overgaard Nielsen blev smidt af hesten.

På billedet ses benet på den sårede hest, der umiddelbart efter blev bragt til dyrehospitalet i Ansager.

Hund aflives ikke

Hunden er af racen Staffordshire Bull Terrier. Læs mere og se billeder af hunderacen på hjemmesiden for den Danske Staffordshire Bull Terrier Klub

Bull terrieren var stukket af fra sin ejer som var på besøg i byen, og han var ikke var i stand til at kalde hunden til sig.

Politiet oplyser at hunde ikke pr. automatik bliver aflivet. Først skal de finde ud af om det er sket før, og de kan også vælge, at lade hunden observere af dyrlæger inden dens skæbne afgøres.

Hesten observeres påsken over på dyrehospitalet.

Andelen af kamphunde, der bliver aflivet er 4,7 gange større end ved andre racehunde og blandingshuNde. Det fremgår af en rapport lavet af Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og Dyrenes Beskyttelse i 2007. Læs rapporten her