Hårde domme til tæskehold

Fredag faldt der dom i sagen fra Mors, hvor et tæskehold i august sidste år bortførte og mishandlede en kvinde og mand. De tvang blandt andet ofrene til at grave deres egen grav.

29.01.2010_dom001.jpg

De seks gerningmænd, der bortførte og mishandlede en 29-årig mand og en 40-årig kvinde fra Nykøbing kommer til at tilbringe lang tid bag tremmer. Fredag middag fik de deres domme, og de lå i den hårde ende. Det blev til mellem 1 1/2 fængsel og 2 år og to måneders fængsel til fem af de dømte. Én fik en behandlingsdom.

Hårde straffe

31-årige Martin Riis Svenningsen fik den hårdeste straf, to år og to måneder, mens 27-åroge David Svendsen Kristensen, som havde brændemærket det ene af ofrene, fik et år og ti måneders fængsel.

Tre andre - den 21-årige Anders Klim Jensen, den 29-årige Mads Nielsen og den 30-årige Gitte Sund Nielsen - fik halvandet års fængsel.

Usædvanlig grov vold

Ofrene skulle ifølge de dømtes forklaringer have stjålet arvesmykker fra den kvindelige dømte. Det fik tæskeholdet til at bortføre den 29-årige mand og den 40-årige kvinde fra deres ejendom i Nykøbing. Gennem en hel nat blev parret slået, brændt og truet med en overdosis heroin. De blev også tvunget til at grave deres egen grav.       

Fire af de dømte ankede til landsretten på stedet.

De to ofre fik hver tilkendt 10.000 kroner i erstatning.