Fremtiden uvis for kæmpeged

Ingen har meldt sig som ejer af kæmpegeden fra Salling.

Det er geden her, der nu er fanget og som i dag bliver tilset af en dyrlæge
Det er geden her, der nu er fanget og som i dag bliver tilset af en dyrlæge
Foto: Anton Jokumsen

Ingen vil kendes ved den kæmpeged der i weekenden endelig blev fanget, efter den i flere uger havde terroriseret et sommerhusområde nord for Spøttrup.

Geden, der vejer i omegnen af 80 kilo bliver i dag tilset af en dyrlæge, og hos lokalpolitiet i Skive hører man gerne fra en eventuel ejermand.

Dyrlægetjekket i dag bliver dog afgørende for gedens videre skæbne. Viser det sig, at kæmpegeden er sund og rask, og ikke har lidt overlast i forbindelse med indfangningen, har en landmand fra området indvilget i at overtage dyret.

Hvis det modsatte er tilfældet, og der stadig ikke er nogen ejer til geden, vil den blive aflivet, lyder meldingen fra lokalpolitiet.

Historien om den løbske kæmpeged fra Salling gik sin sejrsgang i stort set alle medier i sidste uge. Geden havde på det tidspunkt holdt til i sommerhusområdet ved Spøttrup i nogle uger, hvor den havde ædt planter og skidt i haverne. 

Derfor blev en medarbejder fra et dyreinternat sat til at fange den hurtigt-løbende ged. Efter en række forgæves forsøg sluttede springturen for geden søndag i en have Knud Strand i Spøttrup.