Formand for Danske Mælkeproducenter: stadig lang vej hjem

Mange landmænd forventer at driften forbedres næste år, men der er plads til flere forbedringer, lyder det fra Formanden for Danske Mælkeproducenter.

Hele 48 procent af landmændene venter, at driftsresultatet næste år forbedres med mere end 250.000 kr. Kun 4,2 procent af landmændene venter faldende indtjening, viser en konjunkturmåling fra SEGES. På trods af de positive takter er der stadig plads til yderligere forbedringer i hvert fald i mælkebranchen, lyder det fra formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

- Vi kommer jo dybt, dybt nede fra med mælkepriserne, vi har sat bundrekorder, hvad det angår. Nu er vi så nået op, hvor folk kan begynde at svømme, men mere er det heller ikke. Gå på vandet det kan vi ikke endnu, siger han ti TVMIDTVEST. 

quoteDer er lang vej hjem  i dansk mælkeproduktion, og det bliver vi nødt til at forholde os til i 2017, hvor vi får en pris, der måske kan rette lidt op på tingene.

Kjartan Poulsen, Formand, Danske Mælkeproducenter.

De seneste måneder har der været store prisstigninger på blandt andet mælke- og svineprodukter. Det er disse prisstigninger, der har resulteret i de høje forventninger til 2017, vurderer erhvervsøkonomisk chef for Seges, Klaus Kaiser. 

- Landmændenes forventninger til det kommende år er rekordpositive, og som markederne udvikler sig, er det heldigvis realistisk, at de høje forventninger bliver indfriet, siger han til Finans.

Men der skal en lang periode med gode priser på mælk før efterslæbet er indhentet for de mange mælkebedrifter, der har lidt under lave priser, lyder det fra Kjartan Poulsen:

-  Der er lang vej hjem  i dansk mælkeproduktion, og det bliver vi nødt til at forholde os til i 2017, hvor vi får en pris, der måske kan rette lidt op på tingene, siger han.  

Optimismen for 2017 hos de øvrige landmænd, er dog også smittet af lidt af på Kjartan Poulsen.

- Jeg er optimist, det skal vi være, eller så var vi heller ikke landmænd, fordi det er et hårdt erhverv, og har været det i mange år. Optimisme er nødvendigt, men man er også nødt til at være realist, siger han. 

Den stille optimisme fra formanden for Danske Mælkeproducenter er formentlig ikke uden grund. 

- Alt tyder derfor på, at opsvinget kan holde hele vejen igennem 2017, siger Klaus Kaiser til Finans.