FCM tjener igen millionbeløb på Simon Kjær

Salget af landsholdsspilleren Simon Kjær til tyrkiske Fenerbahce, kan sende FC Midtjyllands samlede fortjeneste på den centrale forsvarsspiller op på mere end 37 millioner kroner.

simonkjaer.jpg

Det vakte opsigt i fodboldens verden, da Palermo sendte 30 millioner kroner til Midtjylland i bytte for en forholdsvis ukendt 18-årig Simon Kjær tilbage i 2008.

I onsdags skiftede landsholdsforsvareren klub for tredje gang siden, da han underskrev en fire-årig kontrakt med det tyrkiske hold Fenerbahce. Og det betyder endnu flere penge i de danske mestres klubkasse. Det skriver BT.

1,3 mio. mere til FCM

Den seneste transfer til Fenerbahce på omkring 75 millioner kroner sender alene lidt over 1,3 millioner kroner til FC Midtjylland. FIFA-regler om såkaldte solidaritetsbeløb foreskriver nemlig, at fem procent af overgangssummen skal fordeles til de klubber, hvor han spillede fra 12 til 16 år og 10 procent til de klubber, hvor han spillede fra 16 til 23 år.

Simon Kjær var en af spillerne på den allerførste årgang på FCMs akademi, efter klubben hentede ham som 15-årig i AC Horsens.

Ud over FC Midtjylland får barndomsklubben Lund IF, udenfor Horsens, Palermo og Wolfsburg resten af solidaritetspengene. Pengene til Lund IF er blandt andet gået til at udvide den lille midtjyske bys hal.

Så meget har FCM tjent på Simon Kjær (ifølge BT):

2008 - Simon Kjær solgt til Palermo fra FCM for 30 millioner kroner

2010 - Simon Kjær sælges af Palermo til Wolfsburg for cirka 90 millioner. I følge BT gør en videresalgsklausul plus solidaritetspengene, at klubben budgetter med cirka 6 millioner kroner.

2013 - Simon Kjær skifter fra Wolfsburg til Lille for 25-30 millioner kroner. Omkring 500.000 kroner

ryger til FC Midtjylland.

2015 - Kjær skifter til Fenerbahce fra Lille for omkring 75 millioner - Lidt over 1,3 millioner kroner

kan lande i det midtjyske.

I alt kan Simon Kjær ende med at have sikret Midtjylland over 37 millioner kroner.